Category: ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπέργκερ σπιτικά της Ντίνας Νικολάου

Μπέργκερ. Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Τώρα είναι ίσως ευκαιρία να δοκιμάσετε να φτιάξετε σπιτικά μπέργκερ. Περιέχει όλα τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, αφού έχει και το ψωμί, και το κρέας και τα σαλατικά. Φτιάξτε αρκετή ποσότητα και φυλάξτε τα στην κατάψυξη, σε στρώσεις, βάζοντας ένα κομμάτι λαδόκολλας σε κάθε στρώση για να μην…

Περισσότερα

Κέικ λεμονιού υγρό, με κουκουνάρια

Κέικ λεμονιού υγρό, με κουκουνάρια  Έχει λασπώδη, ζουμερή υφή αυτό το κέικ, που τη διακόπτει ευχάριστα η τραγανή υφή των κουκουναριών. Αν θέλουμε τα αντικαθιστούμε με ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα. Ιδανικό συνοδευτικό για καφέ ή αρωματικό τσάι του βουνού. Χρόνος Προετοιμασίας:30΄- Χρόνος Εκτέλεσης:περίπου 45΄  Για 8 – 10 κομμάτια 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 160…

Περισσότερα

Πως θα βάψουμε αυγά με οικολογικό τρόπο

    Πως θα βάψουμε τ αυγά με οικολογικό τρόπο; Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι ο εξής: Για κόκκινα αυγά Υλικά  15 αυγά 70 γρ. κρεμμυδόφυλλα 2 λίτρα νερό 2 κουταλιές ξύδι αλάτι λάδι για το γυάλισμα Εκτέλεση  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι, το ξύδι και τα κρεμμυδόφυλλα. Τα βράζουμε μέχρι να…

Περισσότερα

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι

Μια πολύ καλή συνταγή που προτείνει η  σεφ. Ντίνα Νικολάου για όσους νηστεύουν «Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι». Αν θέλουμε, σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σκέτους, χωρίς τη σάλτσα της κατσαρόλας. Εκτός νηστείας, μπορούμε να τους αυγοκόψουμε ή να τους σερβίρουμε με μια σάλτσα που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας  2 φλιτζ. τσαγιού από το ζουμί της κατσαρόλας με 1 κεσεδάκι στραγγιστό…

Περισσότερα

H Nτίνα Νικολάου προτείνει Χαλβά σιμιγδαλένιο με ελαιόλαδο

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ελαιόλαδο Η Ντίνα Νικολάου προτείνει «Χαλβά σιμιγδαλένιο με ελαιόλαδο» . Νόστιμο γλυκό, εύκολο, κλασικό, που το αγαπάνε όλοι. Για 6-8 μερίδες: 3/4 φλιτζανιού (150 ml) ελαιόλαδο 300 gr. χονδρό σιμιγδάλι 2 κουτ. σούπας κοπανισμένη καρυδόψιχα (προαιρετικά) 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια (προαιρετικά), καβουρδισμένα για 3 – 4 λεπτά στο γκριλ λίγη σκόνη κανέλας, για…

Περισσότερα

Ρόδι: Οφέλη, συνταγές και θρεπτικά συστατικά

Το κατακόκκινο ρόδι είναι κάτι παραπάνω από ένα φρούτο, θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί και ως «υπερτροφή». Ένα μεσαίου μεγέθους ρόδι δίνει περίπου ¾ του φλιτζανιού σπόρους και μας παρέχει γύρω στις 100 θερμίδες. Ένα ρόδι καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C, ενώ παράλληλα είναι πολύ πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη…

Περισσότερα

Ρόδι: Γλυκό του κουταλιού

Μια εύκολη συνταγή για γλυκό του κουταλιού με ρόδι. 1 κιλό σπόροι ροδιού (περίπου 6-8 ρόδια) 500 ml νερού 600 γρ. ζάχαρη χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι 1 στικ βανίλιας ή 2 κ.σ. σιρόπι βανίλιας 1 στικ κανέλας 75 γρ. γλυκόζη Για το γλυκό του κουταλιού Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, τη…

Περισσότερα

Λουκουμάδες

Λουκουμάδες γλυκές συνταγές της σεφ Ντίνας Νικολάου. Λουκουμάδες σπιτικοί Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη. Το μόνο που προσέχουμε είναι πώς θα ρίξουμε κάθε λουκουμά στο καυτό λάδι, γι’ αυτό θα δείτε στη διαδικασία έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να ρίχνετε κάθε δόση χυλού στο λάδι. Οσο για το σερβίρισμα, η κλασική συνοδεία μελιού-κανέλας είναι αξεπέραστη….

Περισσότερα

Συνταγές με σύκα

Συκάτες γεύσεις με σύκα από το Ταξιάρχη της Βόρειας Εύβοιας. Μια ελληνική εταιρεία από τις πιο γνωστές στην Ελλάδα για τα αποξεραμένα σύκα της, τις συκομαίδες, το συκόμελο χωρίς προσθήκη ζάχαρης, συντηρητικών, χρωμάτων και αρωμάτων. Μια δοκιμή αρκεί …άρωμα, γεύση, απόλαυση. Μια παράδοση που συνεχίζεται έως και σήμερα  στην Βόρεια Εύβοια στο χωριό Ταξιάρχης καθώς…

Περισσότερα

Αποξεραμένα σύκα

Το σύκο, είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, όπου αποτελεί και εξαιρετική τροφή πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι μπορούμε να διατηρήσουμε τον καρπό, με τη μέθοδο της αποξήρανσης! Με την αποξήρανση, τα σύκα χάνουν ένα μικρο ποσοστό των πλούσιων συστατικών τους, διατηρούν όμως, ένα σημαντικό μέρος από τα  θρεπτικά συστατικά και δίνουν την ενέργεια…

Περισσότερα