Category: ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μους σοκολάτα με μπισκότα

Μια υπέροχη μους σοκολάτα σερβιρισμένη σε μπολ μαζί με μπισκότα, σαν μακρόστενη σαρλότ. Υλικά:Μπισκότα 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική 320 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο 400 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη + 100 γρ. επιπλέον, τριμμένα ελαφρώς στο μούλτι σε χοντρά κομμάτια (ή κοπανισμένα στο γουδί – θέλουμε να τα αισθανόμαστε στο μάσημα) 2 κ.γ. κανέλα Μους…

Περισσότερα

Oι καλύτερες συνταγές για κουραμπιέδες

Oι καλύτερες συνταγές για κουραμπιέδες από την Ντίνα Νικολάου σε τρεις διαφορετικές εκδοχές για όλους. Κουραμπιέδες αφράτοι Όλο το μυστικό για αφράτους αλλά τραγανούς κουραμπιέδες που δεν λασπώνουνε στο στόμα είναι να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη. Γι αυτό είναι καλύτερο να τα χτυπήσετε σε ένα καλό μίξερ πάγκου.   Για 40 – 50…

Περισσότερα

Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα

Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα με τζίνζερ. Η Ντίνα Νικολάου προτείνει να μπείτε στη μαγεία των Χριστουγέννων φτιάχνοντας αυτά τα υπέροχα και γευστικά μπισκοτάκια που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι.   Για τη ζύμη ( 18 – 20 περίπου μπισκότα) 250 γρ. φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 220 γρ. ζάχαρη 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 1 φλυτζάνι μελάσα (στα μεγάλα…

Περισσότερα

Mελομακάρονα της Ντίνας Νικολάου

Mελομακάρονα. Είναι αδύνατον να λείπει τα Χριστούγεννα από το σπίτι μια μεγάλη πιατέλα με λαχταριστά, σιροπιαστά μελομακάρονα, πασπαλισμένα γενναιόδωρα με καρυδόψιχα. Από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα γλυκίσματα της γαστρονομίας μας, απαιτούν ελάχιστο κόπο και γεμίζουν το σπιτικό με ευωδιά γιορτής. Μελομακάρονα 40 κομμάτια 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο αγελαδινό,…

Περισσότερα

Ρόδι: Οφέλη, συνταγές και θρεπτικά συστατικά

Το κατακόκκινο ρόδι είναι κάτι παραπάνω από ένα φρούτο, θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί και ως «υπερτροφή». Ένα μεσαίου μεγέθους ρόδι δίνει περίπου ¾ του φλιτζανιού σπόρους και μας παρέχει γύρω στις 100 θερμίδες. Ένα ρόδι καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C, ενώ παράλληλα είναι πολύ πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη…

Περισσότερα

Μπέργκερ σπιτικά της Ντίνας Νικολάου

Μπέργκερ. Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Τώρα είναι ίσως ευκαιρία να δοκιμάσετε να φτιάξετε σπιτικά μπέργκερ. Περιέχει όλα τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, αφού έχει και το ψωμί, και το κρέας και τα σαλατικά. Φτιάξτε αρκετή ποσότητα και φυλάξτε τα στην κατάψυξη, σε στρώσεις, βάζοντας ένα κομμάτι λαδόκολλας σε κάθε στρώση για να μην…

Περισσότερα

Κέικ λεμονιού υγρό, με κουκουνάρια

Κέικ λεμονιού υγρό, με κουκουνάρια  Έχει λασπώδη, ζουμερή υφή αυτό το κέικ, που τη διακόπτει ευχάριστα η τραγανή υφή των κουκουναριών. Αν θέλουμε τα αντικαθιστούμε με ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα. Ιδανικό συνοδευτικό για καφέ ή αρωματικό τσάι του βουνού. Χρόνος Προετοιμασίας:30΄- Χρόνος Εκτέλεσης:περίπου 45΄  Για 8 – 10 κομμάτια 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 160…

Περισσότερα

Πως θα βάψουμε αυγά με οικολογικό τρόπο

    Πως θα βάψουμε τ αυγά με οικολογικό τρόπο; Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι ο εξής: Για κόκκινα αυγά Υλικά  15 αυγά 70 γρ. κρεμμυδόφυλλα 2 λίτρα νερό 2 κουταλιές ξύδι αλάτι λάδι για το γυάλισμα Εκτέλεση  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι, το ξύδι και τα κρεμμυδόφυλλα. Τα βράζουμε μέχρι να…

Περισσότερα

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι

Μια πολύ καλή συνταγή που προτείνει η  σεφ. Ντίνα Νικολάου για όσους νηστεύουν «Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι». Αν θέλουμε, σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σκέτους, χωρίς τη σάλτσα της κατσαρόλας. Εκτός νηστείας, μπορούμε να τους αυγοκόψουμε ή να τους σερβίρουμε με μια σάλτσα που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας  2 φλιτζ. τσαγιού από το ζουμί της κατσαρόλας με 1 κεσεδάκι στραγγιστό…

Περισσότερα

H Nτίνα Νικολάου προτείνει Χαλβά σιμιγδαλένιο με ελαιόλαδο

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ελαιόλαδο Η Ντίνα Νικολάου προτείνει «Χαλβά σιμιγδαλένιο με ελαιόλαδο» . Νόστιμο γλυκό, εύκολο, κλασικό, που το αγαπάνε όλοι. Για 6-8 μερίδες: 3/4 φλιτζανιού (150 ml) ελαιόλαδο 300 gr. χονδρό σιμιγδάλι 2 κουτ. σούπας κοπανισμένη καρυδόψιχα (προαιρετικά) 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια (προαιρετικά), καβουρδισμένα για 3 – 4 λεπτά στο γκριλ λίγη σκόνη κανέλας, για…

Περισσότερα