Category: ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρμελάδα μούσμουλου

Μαρμελάδα μούσμουλο Ένα αδικημένο φρούτο που μεταμορφώνεται σε μια θαυμάσια γευστική μαρμελάδα σαν βερίκοκο… Τι καλύτερο για απογευματινό γλυκό ή πρωινό ΥΛΙΚΑ: 2 κιλά μούσμουλα ακαθάριστα Τελικό βάρος μούσμουλα 850-900gr (η σάρκα τους) 2 μήλα 1 βανίλια Λίγη κανέλα 600gr ζάχαρη 1 ποτήρι νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεφλουδίζεις τα μούσμουλα και αφαιρείς τα κουκούτσια και την μεμβράνη…

Περισσότερα

Γρανίτα φράουλα με γιαούρτι

Γρανίτα φράουλα με γιαούρτι Η Chef Ντίνα Νικολάου μας προτείνει την πιο εύκολη συνταγή γρανίτας  για τα παιδιά  αλλά και για όλη την οικογένεια. Πανεύκολη νοστιμιά που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και μπορείτε να την φτιάξετε με όποιο φρούτο αγαπούν περισσότερο τα μικρά σας. Δοκιμάστε τώρα μια και μπήκαμε στην εποχή…

Περισσότερα

Γλύκισμα ψυγείου με δημητριακά και διπλή κρέμα σοκολάτας

Το γλυκό αυτό διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Βγάζουμε και κόβουμε όσες φέτες θέλουμε και φυλάμε το υπόλοιπο ξανά στο ψυγείο, καλά τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη. Για τη βάση 50 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη) 250 γρ. δημητριακά ρυζιού (τα βρίσκουμε στο ράφι με τα δημητριακά για πρωινό…

Περισσότερα

Ψωμάκια για μπέργκερ και σάντουιτς

Τα παιδιά αξίζουν κάτι καλύτερο από τα έτοιμα ψωμάκια για μπέργκερ της αγοράς, με τα τόσα πρόσθετα που περιέχουν. Ξέρετε τελικά πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσουμε εύκολα σπιτικά και νόστιμα φραντζολάκια; Και μάλιστα έχοντας την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών και, ασφαλώς, χωρίς βελτιωτικά και διογκωτικά που περιέχουν τα έτοιμα. Χρόνος Προετοιμασίας:10΄-Χρόνος Εκτέλεσης:Ψήσιμο: 15΄ –…

Περισσότερα

Πως θα βάψουμε αυγά με οικολογικό τρόπο

    Πως θα βάψουμε τ αυγά με οικολογικό τρόπο; Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι ο εξής: Για κόκκινα αυγά Υλικά  15 αυγά 70 γρ. κρεμμυδόφυλλα 2 λίτρα νερό 2 κουταλιές ξύδι αλάτι λάδι για το γυάλισμα Εκτέλεση  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι, το ξύδι και τα κρεμμυδόφυλλα. Τα βράζουμε μέχρι να…

Περισσότερα

Τσουρέκι μαστίχας Πασχαλινό

Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται.  Τρεις γλυκές συνταγές της chef Ντίνας Νικολάου,  για αυτούς που τρώνε παραδοσιακά το τσουρέκι του Πάσχα, τσουρέκι με μαστίχα  και μια πιο ιδιαίτερη συνταγή γεμιστά με γκανάζ σοκολάτας σε άρωμα ΜΕΤΑΧΑ. 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για την επιφάνεια 1¼ φλιτζανιού (250 ml) γάλα 1 –…

Περισσότερα

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι

Μια πολύ καλή συνταγή που προτείνει η  σεφ. Ντίνα Νικολάου για όσους νηστεύουν «Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι». Αν θέλουμε, σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σκέτους, χωρίς τη σάλτσα της κατσαρόλας. Εκτός νηστείας, μπορούμε να τους αυγοκόψουμε ή να τους σερβίρουμε με μια σάλτσα που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας  2 φλιτζ. τσαγιού από το ζουμί της κατσαρόλας με 1 κεσεδάκι στραγγιστό…

Περισσότερα

Αλμυρό κέικ με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα

Υλικά για 6-8 κομμάτια ΥΛΙΚΑ: 3 αυγά 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα 3 κουτ.σούπας γιαούρτι στραγγιστό 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο +λίγο για το άλειμμα της φόρμας 160 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του του 1  κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ 150 gr. φέτες βραστό ζαμπόν απο μπούτι κομμένο σε μικρά καρέ 2/3 φλιτσάνι τσαγιού γλυκιά γραβιέρα, τριμμένη…

Περισσότερα

Ζύμη για πίτσα

Η βασική ζύμη για αφράτη πίτσα είναι εδώ. Πίτσα… ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Μια καταπληκτική, εύκολη συνταγή της κας. Αργυρώς  Μπαρμπαρίγου Υλικά 500 γραμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί ή 00) 320 ml χλιαρό νερό 1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ. ή 1 φακελλάκι ξερή μαγιά 1 πρέζα…

Περισσότερα

Εύκολα σπιτικά κρουασάν

  120 ml νερό χλιαρό 120 ml. γάλα χλιαρό ξερή μαγιά 1 κ.σ. 30 γρ. ζάχαρη 30 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον λιωμένο για το άλειμμα 1 αβγό 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 ml. ηλιέλαιο Αλάτι 1 κ.γ Δοσολογία  για 16 κρουασάν. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα και…

Περισσότερα