Category: ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Banoffee σε 10 λεπτά, διπλή απόλαυση

Banoffee. Ένα καταπληκτικό εύκολο αμερικάνικο γλυκό. Σε 10 λεπτά, έχετε έτοιμο αυτό το καταπληκτικό μπανόφι, με διπλή κρέμα καραμέλας dulche di leche. Μια καταπληκτική συνταγή της Aργυρώς Μπαρμπαρίγου Για τη βάση 250 γρ. μπισκότα digestive 125 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. κακάο Για το σπιτικό dulce di leche 180 γρ. βούτυρο 180 γρ. μαύρη ζάχαρη 2…

Περισσότερα

Εύκολα σπιτικά κρουασάν

  120 ml νερό χλιαρό 120 ml. γάλα χλιαρό ξερή μαγιά 1 κ.σ. 30 γρ. ζάχαρη 30 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον λιωμένο για το άλειμμα 1 αβγό 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 ml. ηλιέλαιο Αλάτι 1 κ.γ Δοσολογία  για 16 κρουασάν. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα και…

Περισσότερα

Oι καλύτερες συνταγές για κουραμπιέδες

Oι καλύτερες συνταγές για κουραμπιέδες από την Ντίνα Νικολάου σε τρεις διαφορετικές εκδοχές για όλους. Κουραμπιέδες αφράτοι Όλο το μυστικό για αφράτους αλλά τραγανούς κουραμπιέδες που δεν λασπώνουνε στο στόμα είναι να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη. Γι αυτό είναι καλύτερο να τα χτυπήσετε σε ένα καλό μίξερ πάγκου.   Για 40 – 50…

Περισσότερα

Μους σοκολάτα με μπισκότα

Μια υπέροχη μους σοκολάτα σερβιρισμένη σε μπολ μαζί με μπισκότα, σαν μακρόστενη σαρλότ. Υλικά:Μπισκότα 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική 320 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο 400 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη + 100 γρ. επιπλέον, τριμμένα ελαφρώς στο μούλτι σε χοντρά κομμάτια (ή κοπανισμένα στο γουδί – θέλουμε να τα αισθανόμαστε στο μάσημα) 2 κ.γ. κανέλα Μους…

Περισσότερα

Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα

Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα με τζίνζερ. Η Ντίνα Νικολάου προτείνει να μπείτε στη μαγεία των Χριστουγέννων φτιάχνοντας αυτά τα υπέροχα και γευστικά μπισκοτάκια που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι.   Για τη ζύμη ( 18 – 20 περίπου μπισκότα) 250 γρ. φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 220 γρ. ζάχαρη 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 1 φλυτζάνι μελάσα (στα μεγάλα…

Περισσότερα

Mελομακάρονα της Ντίνας Νικολάου

Mελομακάρονα. Είναι αδύνατον να λείπει τα Χριστούγεννα από το σπίτι μια μεγάλη πιατέλα με λαχταριστά, σιροπιαστά μελομακάρονα, πασπαλισμένα γενναιόδωρα με καρυδόψιχα. Από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα γλυκίσματα της γαστρονομίας μας, απαιτούν ελάχιστο κόπο και γεμίζουν το σπιτικό με ευωδιά γιορτής. Μελομακάρονα 40 κομμάτια 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο αγελαδινό,…

Περισσότερα

Ζαχαρόπαστα

Ζαχαρόπαστα της Ντίνας Νικολάου. Είναι η τέλεια ζύμη για να διακοσμήσουμε τούρτες, cup cakes και μπισκότα. Μπορούμε να την χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα και να την διατηρήσουμε για αρκετό καιρό τυλιγμένη σε μεμβράνη. Για 1 κιλό πάστα 1 κιλό ζάχαρη άχνη 50 ml νερό 140 γραμ. γλυκόζη 2 φύλλα ζελατίνας των 10 γραμμ. 30 γραμ. μαργαρίνη 1…

Περισσότερα

H Nτίνα Νικολάου προτείνει Χαλβά σιμιγδαλένιο με ελαιόλαδο

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ελαιόλαδο Η Ντίνα Νικολάου προτείνει «Χαλβά σιμιγδαλένιο με ελαιόλαδο» . Νόστιμο γλυκό, εύκολο, κλασικό, που το αγαπάνε όλοι. Για 6-8 μερίδες: 3/4 φλιτζανιού (150 ml) ελαιόλαδο 300 gr. χονδρό σιμιγδάλι 2 κουτ. σούπας κοπανισμένη καρυδόψιχα (προαιρετικά) 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια (προαιρετικά), καβουρδισμένα για 3 – 4 λεπτά στο γκριλ λίγη σκόνη κανέλας, για…

Περισσότερα

Λουκουμάδες

Λουκουμάδες γλυκές συνταγές της σεφ Ντίνας Νικολάου. Λουκουμάδες σπιτικοί Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη. Το μόνο που προσέχουμε είναι πώς θα ρίξουμε κάθε λουκουμά στο καυτό λάδι, γι’ αυτό θα δείτε στη διαδικασία έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να ρίχνετε κάθε δόση χυλού στο λάδι. Οσο για το σερβίρισμα, η κλασική συνοδεία μελιού-κανέλας είναι αξεπέραστη….

Περισσότερα

Εύκολα πουράκια με σoκολάτα

200 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη 175 γρ. αλεύριγια όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 1 πρέζα αλάτι 160 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο (σε χαμηλή φωτιά) 6 ασπράδια αυγών 1 κ.σ. κρέμα γάλακτοςμε 35%-36% λιπαρά   Βάρος: 650 γρ., Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 2 ώρες, Ψήσιμο: περίπου 50΄ (συνολικά) Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα…

Περισσότερα