«Κατσαριδολογίες» από τις εκδόσεις Ίτανος, για παιδιά νηπιακής ηλικίας, έως και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού.

Ο Δήμαρχος της πόλης θέτει “υπό διωγμόν” το κατσαριδογένος. Συμφωνεί μαζί του και η γάτα. Συμφωνεί μαζί του και ο σκύλος. Μια κατσαρίδα, όμως, δεν συμφωνεί. Γιατί να ξενιτευτεί στα καλά καθούμενα; Όχι, δε θα φύγει. Στην πόλη της θα παραμείνει αναζητώντας άσυλο κάπου που δεν θα σκεφτεί ποτέ να την ψάξει ο Δήμαρχος. Ίσως σε ένα σπίτι που κατοικεί κάποιος άνθρωπος…

-Θα τα καταφέρει; Οι άνθρωποι συνήθως αποφεύγουν τις κατσαρίδες.
-Θα βρει ανοιχτές αγκάλες ή πόρτες κλειστές;
-Θα νικήσει ο φόβος ή θα νικηθεί;

Γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο, το κείμενο της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου, συλλαβή-συλλαβή, προσπαθεί με ευαισθησία και χιούμορ να συμφιλιώσει την κατσαρίδα με τον άνθρωπο και ίσως, τον κάθε αναγνώστη με τις φοβίες του.

Οι ασπρόμαυρες εικόνες της Μελίτας Αντωνιάδου, κάνουν την κατσαρίδα αγαπητή και αφήνουν το κάθε παιδί να ζωγραφίσει τους φόβους του με το χρώμα που θέλει, δημιουργώντας τελικά το δικό του βιβλίο.

Η έκδοση επίσης περιλαμβάνει κατσαριδοτέστ, κατσαριδοπληροφορίες και κατσαριδογνώσεις, που συγκεντρώθηκαν υπό την επίβλεψη του Εντομολόγου Δρ. Χρήστου Γεωργιάδη, αλλά διατυπώνονται με λόγο απλό από τη συγγραφέα, ώστε να μπορέσουν όλοι να ανακαλύψουν τα καλά κρυμμένα μυστικά του τόσο αμφιλεγόμενου εντόμου!

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Τασσοπούλου
Εικονογράφηση: Μελίτα Αντωνιάδου

Λιγα λόγια γαι την Κωνσταντίνα Τασσοπούλου:

Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Έχει δημοσιογραφικές και μουσικές σπουδές, είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου και Πτυχίου Αρμονίας της Μουσικής και παίζει πιάνο συνοδεύοντας θεατρικές παραστάσεις, χορωδίες, γιορτές, πανηγύρια και οικογενειακές μαζώξεις. Γράφει ιστορίες για παιδιά, μεγάλους, ζώα και κατσαρίδες. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της Αστικής Πολιτιστικής Εταιρείας «la Melena del Huachinango». Κείμενά της έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχουν ανέβει σε θεατρικές παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Θέατρο Αργώ, στην Παραμυθοχώρα, στο BOO art-café κ.ά.

Βιβλία της που κυκλοφορούν: Στην Αριθμούπολη και Τα Κοινόχρηστα (Εκδόσεις Καστανιώτη), Σιγά τ’ αυγά …κι είναι και κόκκινα και Kidy & Φανούρης (Εκδόσεις Otherwise), Το Καλοκαίρι του Ευκλείδη, Όταν είναι Χριστούγεννα και Τί είναι τα Χριστούγεννα; (Εκδόσεις Οσελότος), Μαγειρεύοντας μ’ ένα Ψάρι (Εκδόσεις Ίτανος), Σταγόνες (Εκδόσεις Άπαρσις).

Έχει συμμετάσχει στις συλλογικές εκδόσεις Τα Κείμενα (Εκδόσεις Βιβλιόφιλων Εδέσσης), Επιστροφή στο χωριό (Εκδόσεις Α/συνέχεια), Λογοτεχνικό Μπιστρό ’09-’10 (Εκδόσεις Literary Bistro), Τα παραμύθια του Οσελότου (Εκδόσεις Οσελότος), Ιστορίες Βιβλίων (Εκδόσεις Καστανιώτη).