Μαθαίνω για τη Μαρία Κάλλας. Άριες στον ήλιο.. μια κατασκήνωση στην Τέχνη

…και ποιος δε θαυμάζει τη Μαρία Κάλλας που σε ηλικία 7 ετών, η μικρή Μαρία ξεκινά να μαθαίνει πιάνο, σύντομα ωστόσο ανακαλύπτει ότι προτιμά να τραγουδά τα κομμάτια από το να τα παίζει. Η ξακουστή δραματικότητα του ύφους της κάνει την εμφάνισή της ξεχωριστή από πολύ νωρίς…Ετσι.  και τα παιδιά από νωρίς μπορούν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους να μάθουν, να αφουγραστούν το μεγαλείο της τέχνης γενικά,  θέματα και γνώσεις που μόνο καλό μπορούν να προσφέρουν στο μυαλό, στην ψυχή και μια μεγάλη παρακαταθήκη και για το μέλλον τους….

Ένα εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο δροσερό κόσμο της τέχνης βασισμένο στην έκθεση του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη «Μαρία Κάλλας: Ο μύθος ζει- Αφιέρωμα για τα 40 χρόνια 1976 – 2016» για παιδιά 7-12 ετών. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από την γνωριμία τους με το λυρικό θέατρο και τις  διαφορετικές τέχνες που το συνθέτουν.  Έτσι, μέσα σε ένα καλοκαιρινό κλίμα παιχνιδιού και εξερεύνησης, τα παιδιά έρχονται σε δημιουργική επαφή με τη μουσική, το θέατρο, τα εικαστικά και τη λογοτεχνία, ενώ ανάμεσα στις δράσεις τους απολαμβάνουν ένα κολατσιό στον Εθνικό Κήπο και ένα γεύμα στο Cafe Merlin.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο ανεξάρτητα και αυτοτελή μέρη τις περιόδους 19-23 και 26-30 Ιουνίου. Κάθε περίοδος αναπτύσσεται με βάση το περιεχόμενο μίας από τις σημαντικές όπερες όπου πρωταγωνίστησε η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από τον μουσικοπαιδαγωγό Παναγιώτη Τσιρίδη, το πραγματοποιούν η ηθοποιός Μαριάνθη Φωτάκη και η μουσικός Ελένη Ποζατζίδου, ενώ εμφανίζονται ως έκτακτοι καλεσμένοι γνωστοί λυρικοί τραγουδιστές.

Α’ Περίοδος: Δευτέρα 19 έως Παρασκευή 23 Ιουνίου, καθημερινά  10.οοπμ- 2:30μμ

Β’ Περίοδος: Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Ιουνίου, καθημερινά  10.οοπμ- 2:30μμ

Τιμή Προγράμματος: 150€  ανά παιδί για όλη την εβδομάδα (συμπεριλαμβάνoνται και δύο ελαφριά γεύματα).

Πληροφορίες στο 210 3611206 εσωτ. 1042 & education@thf.gr, τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ιδρύματος Θεοχαράκη.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση και να αποσταλεί με email education@thf.gr ή με fax 210-3611380, καθώς και να έχει γίνει προπληρωμή.