Βιβλία για προνήπια με  μαθησιακές δραστηριότητες προσχολικής ηλικίας από 4 ετών.Τα σχολεία έχουν ανοίξει καιρό και  η επαφή του παιδιού με το βιβλίο είναι καθημερινά πηγή γνώσεων και ερεθισμάτων, έτσι και  οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος προτείνουν μία μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών βιβλίων για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με βασικό χαρακτηριστικό την εμπειρία και την ποιότητα που συνοδεύει η πολύχρονη παρουσία του εκδοτικού οίκου στο παιδικό βιβλίο, τα εκπαιδευτικά βιβλία έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών και την αναγνώριση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παρακάτω σας προτείνουμε τρία βιβλία.

Εδώ Προνήπιο

Συγγραφέας: Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου Εύη

Εικονογράφος: Αλεξάνδρου Μάρω

Το «Εδώ Προνήπιο!» για τα μικρά νήπια 4-5 ετών είναι ένα διασκεδαστικό βιβλίο με πρωτότυπες διαθεματικές δραστηριότητες-φύλλα εργασίας. Χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες, καθεμιά από τις οποίες αντιστοιχεί σε μία εποχή του χρόνου -φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι- επιδιώκει την ενίσχυση της ολόπλευρης ανάπτυξης, της ενεργητικής συμμετοχής και της δημιουργικής έκφρασης των νηπίων δεύτερης ηλικίας, σεβόμενο τις ιδιαίτερες ανάγκες, τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τους.

Στο νηπιαγωγείο, στις εξωσχολικές δημιουργικές δραστηριότητες, αλλά και στο σπίτι, τόσο η γλώσσα όσο και οι μαθηματικές έννοιες, η μελέτη περιβάλλοντος, η αγωγή υγείας, οι εικαστικές, πολιτιστικές αλλά και κοινωνικές δεξιότητες μπορούν να δουλευτούν συστηματικά και ευχάριστα με τα παιδιά. Προτείνονται, επίσης, πολλά έμμετρα κείμενα, ποιήματα και σκετς, κατάλληλα για δραματοποίηση και περαιτέρω αξιοποίηση στις σχολικές γιορτές.

 Η παρέα στο Προνήπιο

Συγγραφείς: ΕυαγγελίαΣταυρούλα Μανιάτη

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού  

Τιμή: 10,99 €

Γραμμένο από τις εκπαιδευτικούς Ευαγγελία Δεσύπρη και Σταυρούλα Μανιάτη, το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά ηλικίας 4 – 5 ετών.

Περιέχει διασκεδαστικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους και καλύπτει τις βασικές θεματικές ενότητες που διδάσκονται στο προνήπιο.

Περιλαμβάνει περισσότερα από 100 πρωτότυπα φύλλα εργασίας που καλύπτουν όλες τις εποχές του χρόνου και όλα τα γνωστικά πεδία και είναι σύμφωνα με τα σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα. Το υλικό αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο από τους γονείς, όσο και από εκπαιδευτικούς που εργάζονται με παιδιά αυτής της ηλικίας.

Η παρέα στον Παιδικό Σταθμό

Ευαγγελία Δεσύπρη-Σταυρούλα Μανιάτη

Εικονογράφηση: Λήδα Τσουχνικά  

Τιμή: 10,99 €

Γραμμένο από τις εκπαιδευτικούς Ευαγγελία Δεσύπρη και Σταυρούλα Μανιάτη, το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά ηλικίας 3 – 4 ετών.

Περιέχει διασκεδαστικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους και καλύπτει τις βασικές θεματικές ενότητες που διδάσκονται στον παιδικό σταθμό. Περιλαμβάνει περισσότερα από 100 πρωτότυπα φύλλα εργασίας και είναι κατάλληλο για τα παιδιά που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό, αλλά και για αυτά που θα ήθελαν να απασχοληθούν δημιουργικά στο σπίτι με τη βοήθεια των γονιών τους.