Καλοκαίρι µε το Arkki, στο Ίδρυµα Θεοχαράκη

Το Arkki (School of Architecture for children and Youth), το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραµµα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία, συνεχίζει τη δράση του και το καλοκαίρι στο Ίδρυµα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 4 – 5 ετών & 6-13 ετών.

Στα εργαστήρια του Αrkki, τα παιδιά -µε άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι-πειραµατίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντατους και βλέπουν τον κόσµο µέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Όλα τα προγράµµατα ενδυναµώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη µαθηµατική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιµοποιείται ως µέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήµη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δηµιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι “αρχιτέκτονες” του µέλλοντός τους!

Έτσι, από τις 18 Ιουνίου ως και τις 4 Ιουλίου, ξεκινούν οι καλοκαιρινοί κύκλοι µε εργαστήρια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και ολοκληρώνεται σε δύο διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδομάδα (10:30 – 11:30 & 12:00 – 13:30).

Κόστος προγράμματος ανά κύκλο 40 €​

Αναλυτικά, το πρόγραµµα των εργαστηρίων έχει ως εξής:

Νηπιαγωγείο 10:30-11:30

Α ΚΥΚΛΟΣ
18 Ιουνίου & 20 Ιουνίου: Ξύλινες Καλύβες & Χάρτινες Πολιτείες

Β ΚΥΚΛΟΣ
25 Ιουνίου & 27 Ιουνίου: Φάροι & Αρχαίοι Ναοί

Γ ΚΥΚΛΟΣ
3 Ιουλίου & 4 Ιουλίου: Χιονισμένο Κάστρο I & Χιονισμένο Κάστρο II

Δημοτικό 12:00-13:30

Α ΚΥΚΛΟΣ
18 Ιουνίου & 20 Ιουνίου: Πελώριοι Πύργοι I & Πελώριοι Πύργοι II

Β ΚΥΚΛΟΣ
25 Ιουνίου & 27 Ιουνίου: Τοξωτή γέφυρα & Δενδρόσπιτα

Γ ΚΥΚΛΟΣ
3 Ιουλίου & 4 Ιουλίου: Λαβύρινθος & Σκοτεινό Δωμάτιο

Καλοκαίρι στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με την ομάδα Άνασσα: Ελάτε να εξερευνήσουμε την μαγεία της Ιαπωνικής τέχνης!

ORIGAMI – Η τέχνη του διπλωμένου χαρτιού!

Ξεκινώντας από ένα απλό τετράγωνο χαρτί, τα παιδιά κατασκευάζουν αντικείμενα, λουλούδια, ζώα, ανακαλύπτοντας την ομορφιά και την δύναμη της γεωμετρίας και της φαντασίας. Το Οριγκάμι είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη, που έχει πλέον επηρεάσει πολλούς κλάδους σύγχρονων καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο σύγχρονες αισθητικές και φιλοσοφικές τάσεις. Παράλληλα η τέχνη Origami καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την υπομονή και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Τρίτη 19 Ιουνίου & Πέμπτη 21 Ιουνίου , 11:00πμ – 12:30μμ

MANGA μου! – Γνωρίζοντας τη μαγεία του Ιαπωνικού κόμικ

Τι είναι το manga; Πού και πώς δημιουργήθηκε; Ποια η αισθητική του γλώσσα; Ποια η σχέση τους με τα άνιμε; Πώς μπορώ να σχεδιάσω τους δικούς μου χαρακτήρες; Ελάτε να γνωρίσουμε τα ιαπωνικά κόμικ, να εξερευνήσουμε χέρι με χέρι, τον φανταστικό, ιδιαίτερο και γεμάτο εκπλήξεις κόσμο τους και, μέσα από τις τεχνικές τους, να διηγηθούμε τις δικές μας ιστορίες. Η ομάδα Άνασσα εισάγει τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών αλλά και εφήβους στην τέχνη του ιαπωνικού κόμικ συνδυάζοντας πρακτικά την γεωμετρία, με τη μελέτη του προσώπου, της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος και των αναλογιών, αλλά και με τη δραματοποίηση των χαρακτήρων

Τρίτη 26 Ιουνίου & Πέμπτη 28 Ιουνίου, 11:00πμ – 12:30μμ

Πληροφορίες: Ιδρυμα Θεοχαράκη 210-3611206 | www.thf.gr