Συγγραφέας: Καριωτάκη Μαρία
Κατηγορία: Παραμύθια
Εκδότης: Ίτανος
Σελίδες: 62
Περιλαμβάνει: CD
Συντελεστές: Χιλετζάκη, Άννα (Εικονογράφος)
Μουσική σύνθεση: Αγάθη Παντελίδου , Δημήτρης Βασμαρής, Κλειώ Ηλιάδη, Σταύρος Καντεποζίδης.
Τραγουδούν: Π. Μουζουράκης, Γ. Σαββιδάκης, Ι. Τσιγάρα, Χ. Καράνταης και παιδική χορωδία.

Τιμή IANOS: 17.91€

Το νέο βιβλίο της κας. Καρυατιώκη που προβλέπεται να το αγαπήσουν όλα τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Η χαρακτηριστική φωνή του αγαπημένου Πάνου Μουζουράκη και o τέλειος συνδυασμός τραγουδιού-εκπαίδευση θα επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά πως το παιχνίδι μπορεί να γίνει ο καλύτερος δάσκαλος!!! 

Στις 10 ιστορίες και στα 8 τραγούδια που εμπεριέχονται στη συλλογή αυτή,τα μέρη του λόγου,τα σημεία στίξης,οι χρόνοι των ρημάτων και άλλα στοιχεία γραμματικής ζωντανεύουν,αποκτούν ανθρώπινα χαρακτηριστικά,γίνονται φιλικά ζωάκια ή παιδιά της διπλανής πόρτας.Η φαντασία και η παιδική μετιά διαπερνούν τη γραμματική,κάνοντας τις δυσνόητες και αφηρημένες έννοιές της οικείες στα μικρά παιδιά,με σκοπό να έχουν μια ομαλή και ευχάριστη εισαγωγή στον κόσμο της γλώσσας και της γραμματικής.Επιπλέον,τα τραγούδια και οι γλαφυρές αφηγήσεις της κυρίας Σιντορέ που υπάρχουν στο CD,το οποίο συνοδεύει το βιβλίο,προσελκύουν το ενδιαφέρον των παιδιών,εντυπώνοντας στη μνήμη τους τη γνώση,με την ευκολία και τη φυσικότητα που μόνο τα παραμύθια και τα τραγούδια μπορούν να προσφέρουν σ’ αυτήν την ηλικία.Ένα βιβλίο για τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού ή και για τα μαγαλύτερα παιδιά που δυσκολεύονται στην εκμάθηση της γραμματικής.

Η Μαρία Καριωτάκη είναι δασκάλα, ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης και αγαπάει πολύ τα βιβλία, γι’ αυτό και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο “Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό υλικό” στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επίσης, αγαπάει την ποίηση. Το 2013 τιμήθηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με έπαινο για τη συλλογή παιδικών ποιημάτων “Για δυο ματάκια νυσταγμένα… ματάκια αγουροξυπνημένα”.