Συνταγές
Λουκουμάδες γλυκές συνταγές της σεφ Ντίνας Νικολάου. Λουκουμάδες σπιτικοί Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη. Το μόνο που προσέχουμε είναι πώς θα ρίξουμε κάθε λουκουμά στο καυτό λάδι, γι’ αυτό θα δείτε στη διαδικασία έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να ρίχνετε κάθε δόση χυλού στο λάδι. Οσο για το σερβίρισμα, η κλασική συνοδεία μελιού-κανέλας είναι αξεπέραστη....
Η βασική ζύμη για αφράτη πίτσα είναι εδώ. Πίτσα… ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Μια καταπληκτική, εύκολη συνταγή της κας. Αργυρώς Μπαρμπαρίγου Υλικά 500 γραμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί ή 00) 320 ml χλιαρό νερό 1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ. ή 1 φακελλάκι ξερή μαγιά 1 πρέζα...
Γρανίτα φράουλα με γιαούρτι Η Chef Ντίνα Νικολάου μας προτείνει την πιο εύκολη συνταγή γρανίτας για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια. Πανεύκολη νοστιμιά που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και μπορείτε να την φτιάξετε με όποιο φρούτο αγαπούν περισσότερο τα μικρά σας. Δοκιμάστε τώρα μια και μπήκαμε στην εποχή...
Για 4 – 6 μερίδες 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου 1/2 φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ή βασιλικό), ψιλοκομμένα (θα τα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, σε καλά μανάβικα και σε λαϊκές αγορές ή θα αγοράσετε ένα γλαστράκι, από φυτώριο) Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι...
Σχεδόν όλα τα όσπρια γίνονται καταπληκτικοί κεφτέδες και τα άσπρα φασόλια δεν αποτελούν εξαίρεση. Για να κερδίσουμε χρόνο, μπορούμε να βράσουμε φασόλια κάποια στιγμή που έχουμε ελεύθερο χρόνο, να τα στραγγίξουμε καλά, να τα αφήσουμε να κρυώσουν και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό, μοιρασμένα σε σακουλάκια τροφίμων ώστε να τα χρησιμοποιούμε όποτε...
Πρωτότυπα cupcakes τσουρεκάκια της Ντίνας Νικολάου που θα ξετρελάνει τα μικρά παιδιά. Είναι ιδανικά για το πρωινό αλλά και για παιδικά πάρτυ και το σχολείο τους. Για την διακόσμησή τους, σας προτείνει, δύο διαφορετικά μίγματα για να φτιάξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. ΥΛΙΚΑ για 12 cupcakes ½ κιλό αλεύρι σούπερ τσουρεκιού (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε αλεύρι...
Υλικά για 6-8 κομμάτια ΥΛΙΚΑ: 3 αυγά 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα 3 κουτ.σούπας γιαούρτι στραγγιστό 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο +λίγο για το άλειμμα της φόρμας 160 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του του 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ 150 gr. φέτες βραστό ζαμπόν απο μπούτι κομμένο σε μικρά καρέ 2/3 φλιτσάνι τσαγιού γλυκιά γραβιέρα, τριμμένη...
Μπέργκερ. Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Τώρα είναι ίσως ευκαιρία να δοκιμάσετε να φτιάξετε σπιτικά μπέργκερ. Περιέχει όλα τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, αφού έχει και το ψωμί, και το κρέας και τα σαλατικά. Φτιάξτε αρκετή ποσότητα και φυλάξτε τα στην κατάψυξη, σε στρώσεις, βάζοντας ένα κομμάτι λαδόκολλας σε κάθε στρώση για να μην...
Μια υπέροχη μους σοκολάτα σερβιρισμένη σε μπολ μαζί με μπισκότα, σαν μακρόστενη σαρλότ. Υλικά:Μπισκότα 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική 320 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο 400 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη + 100 γρ. επιπλέον, τριμμένα ελαφρώς στο μούλτι σε χοντρά κομμάτια (ή κοπανισμένα στο γουδί – θέλουμε να τα αισθανόμαστε στο μάσημα) 2 κ.γ. κανέλα Μους...
Το γλυκό αυτό διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Βγάζουμε και κόβουμε όσες φέτες θέλουμε και φυλάμε το υπόλοιπο ξανά στο ψυγείο, καλά τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη. Για τη βάση 50 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη) 250 γρ. δημητριακά ρυζιού (τα βρίσκουμε στο ράφι με τα δημητριακά για πρωινό...
Τα παιδιά αξίζουν κάτι καλύτερο από τα έτοιμα ψωμάκια για μπέργκερ της αγοράς, με τα τόσα πρόσθετα που περιέχουν. Ξέρετε τελικά πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσουμε εύκολα σπιτικά και νόστιμα φραντζολάκια; Και μάλιστα έχοντας την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών και, ασφαλώς, χωρίς βελτιωτικά και διογκωτικά που περιέχουν τα έτοιμα. Χρόνος Προετοιμασίας:10΄-Χρόνος Εκτέλεσης:Ψήσιμο: 15΄ –...
Πως θα βάψουμε τ αυγά με οικολογικό τρόπο; Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι ο εξής: Για κόκκινα αυγά Υλικά 15 αυγά 70 γρ. κρεμμυδόφυλλα 2 λίτρα νερό 2 κουταλιές ξύδι αλάτι λάδι για το γυάλισμα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι, το ξύδι και τα κρεμμυδόφυλλα. Τα βράζουμε μέχρι να...
Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται. Τρεις γλυκές συνταγές της chef Ντίνας Νικολάου, για αυτούς που τρώνε παραδοσιακά το τσουρέκι του Πάσχα, τσουρέκι με μαστίχα και μια πιο ιδιαίτερη συνταγή γεμιστά με γκανάζ σοκολάτας σε άρωμα ΜΕΤΑΧΑ. 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για την επιφάνεια 1¼ φλιτζανιού (250 ml) γάλα 1 –...
Μια πολύ καλή συνταγή που προτείνει η σεφ. Ντίνα Νικολάου για όσους νηστεύουν “Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι”. Αν θέλουμε, σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σκέτους, χωρίς τη σάλτσα της κατσαρόλας. Εκτός νηστείας, μπορούμε να τους αυγοκόψουμε ή να τους σερβίρουμε με μια σάλτσα που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας 2 φλιτζ. τσαγιού από το ζουμί της κατσαρόλας με 1 κεσεδάκι στραγγιστό...
120 ml νερό χλιαρό 120 ml. γάλα χλιαρό ξερή μαγιά 1 κ.σ. 30 γρ. ζάχαρη 30 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον λιωμένο για το άλειμμα 1 αβγό 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 ml. ηλιέλαιο Αλάτι 1 κ.γ Δοσολογία για 16 κρουασάν. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα και...
Υλικά Πραλίνα φουντουκιού 100 γρ. ζάχαρη 200 γρ. φουντούκια Παρφέ πραλίνας 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά 120 γρ. μέλι 30 γρ. γλυκόζη 100 γρ. από την πραλίνα φουντουκιού που φτιάξαμε 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει αχύρρευστη (σαν γιαούρτι) Γέμιση 150 γρ. φουντούκια 120 γρ. ζάχαρη 150 γρ. από την πραλίνα φουντουκιού που φτιάξαμε Σος 250 γρ. κουβερτούρα με 55%-66% κακάο, τεμαχισμένη σε...
Κρέμα σοκολάτας με καραμέλα σε ποτήρι Το γλυκό αυτό θυμίζει πολύ τη Mars, την γνωστή μπάρα σοκολάτας-καραμέλας, ειδικά εάν από πάνω τρίψετε μπισκότο. Σε υφή είναι κοντά στη μους, αλλά όχι ακριβώς, αφού τα αβγά ψήνονται σε μπαιν μαρί και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πιο συμπαγής κρέμα. Τέλος, μπορεί να γίνει πολύ καλό επιδόρπιο...
Ρυζόγαλο δίχρωμο με 2 σοκολάτες είναι η πρόταση της Ντίνας Νικολάου. Το ρυζόγαλο είναι από τα πιο απλά γλυκίσματα και το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή και τακτικό ανακάτεμα για να μην κολλήσει το αμυλώδες ρύζι στην κατσαρόλα, κατά το βράσιμο. Για 4 – 6 άτομα 200 γρ. ρύζι καρολίνα 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες φλούδα...
Banoffee. Ένα καταπληκτικό εύκολο αμερικάνικο γλυκό. Σε 10 λεπτά, έχετε έτοιμο αυτό το καταπληκτικό μπανόφι, με διπλή κρέμα καραμέλας dulche di leche. Μια καταπληκτική συνταγή της Aργυρώς Μπαρμπαρίγου Για τη βάση 250 γρ. μπισκότα digestive 125 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. κακάο Για το σπιτικό dulce di leche 180 γρ. βούτυρο 180 γρ. μαύρη ζάχαρη 2...
1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά 5 αυγά χτυπημένα 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα 300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο 160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα 1/4 φλ. ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγο ελαιόλαδο για το ταψί Για την πανεύκολη κολοκυθόπιτα, λαδώνουµε ελαφρά ένα...
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ελαιόλαδο Η Ντίνα Νικολάου προτείνει “Χαλβά σιμιγδαλένιο με ελαιόλαδο” . Νόστιμο γλυκό, εύκολο, κλασικό, που το αγαπάνε όλοι. Για 6-8 μερίδες: 3/4 φλιτζανιού (150 ml) ελαιόλαδο 300 gr. χονδρό σιμιγδάλι 2 κουτ. σούπας κοπανισμένη καρυδόψιχα (προαιρετικά) 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια (προαιρετικά), καβουρδισμένα για 3 – 4 λεπτά στο γκριλ λίγη σκόνη κανέλας, για...
Oι καλύτερες συνταγές για κουραμπιέδες από την Ντίνα Νικολάου σε τρεις διαφορετικές εκδοχές για όλους. Κουραμπιέδες αφράτοι Όλο το μυστικό για αφράτους αλλά τραγανούς κουραμπιέδες που δεν λασπώνουνε στο στόμα είναι να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη. Γι αυτό είναι καλύτερο να τα χτυπήσετε σε ένα καλό μίξερ πάγκου. Για 40 – 50...
Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα με τζίνζερ. Η Ντίνα Νικολάου προτείνει να μπείτε στη μαγεία των Χριστουγέννων φτιάχνοντας αυτά τα υπέροχα και γευστικά μπισκοτάκια που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι. Για τη ζύμη ( 18 – 20 περίπου μπισκότα) 250 γρ. φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 220 γρ. ζάχαρη 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 1 φλυτζάνι μελάσα (στα μεγάλα...
Mελομακάρονα. Είναι αδύνατον να λείπει τα Χριστούγεννα από το σπίτι μια μεγάλη πιατέλα με λαχταριστά, σιροπιαστά μελομακάρονα, πασπαλισμένα γενναιόδωρα με καρυδόψιχα. Από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα γλυκίσματα της γαστρονομίας μας, απαιτούν ελάχιστο κόπο και γεμίζουν το σπιτικό με ευωδιά γιορτής. Μελομακάρονα 40 κομμάτια 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο αγελαδινό,...
Το κατακόκκινο ρόδι είναι κάτι παραπάνω από ένα φρούτο, θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί και ως «υπερτροφή». Ένα μεσαίου μεγέθους ρόδι δίνει περίπου ¾ του φλιτζανιού σπόρους και μας παρέχει γύρω στις 100 θερμίδες. Ένα ρόδι καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C, ενώ παράλληλα είναι πολύ πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη...
Κέικ λεμονιού υγρό, με κουκουνάρια Έχει λασπώδη, ζουμερή υφή αυτό το κέικ, που τη διακόπτει ευχάριστα η τραγανή υφή των κουκουναριών. Αν θέλουμε τα αντικαθιστούμε με ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα. Ιδανικό συνοδευτικό για καφέ ή αρωματικό τσάι του βουνού. Χρόνος Προετοιμασίας:30΄- Χρόνος Εκτέλεσης:περίπου 45΄ Για 8 – 10 κομμάτια 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 160...
Μια εύκολη συνταγή για γλυκό του κουταλιού με ρόδι. 1 κιλό σπόροι ροδιού (περίπου 6-8 ρόδια) 500 ml νερού 600 γρ. ζάχαρη χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι 1 στικ βανίλιας ή 2 κ.σ. σιρόπι βανίλιας 1 στικ κανέλας 75 γρ. γλυκόζη Για το γλυκό του κουταλιού Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, τη...
Συκάτες γεύσεις με σύκα από το Ταξιάρχη της Βόρειας Εύβοιας. Μια ελληνική εταιρεία από τις πιο γνωστές στην Ελλάδα για τα αποξεραμένα σύκα της, τις συκομαίδες, το συκόμελο χωρίς προσθήκη ζάχαρης, συντηρητικών, χρωμάτων και αρωμάτων. Μια δοκιμή αρκεί …άρωμα, γεύση, απόλαυση. Μια παράδοση που συνεχίζεται έως και σήμερα στην Βόρεια Εύβοια στο χωριό Ταξιάρχης καθώς...
Το σύκο, είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, όπου αποτελεί και εξαιρετική τροφή πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι μπορούμε να διατηρήσουμε τον καρπό, με τη μέθοδο της αποξήρανσης! Με την αποξήρανση, τα σύκα χάνουν ένα μικρο ποσοστό των πλούσιων συστατικών τους, διατηρούν όμως, ένα σημαντικό μέρος από τα θρεπτικά συστατικά και δίνουν την ενέργεια...
200 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη 175 γρ. αλεύριγια όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 1 πρέζα αλάτι 160 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο (σε χαμηλή φωτιά) 6 ασπράδια αυγών 1 κ.σ. κρέμα γάλακτοςμε 35%-36% λιπαρά Βάρος: 650 γρ., Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 2 ώρες, Ψήσιμο: περίπου 50΄ (συνολικά) Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα...
Η Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει μια ζουμερή και νόστιμη ροδακινόπιτα. Αυτή η πιτούλα είναι κάτι σαν τάρτα τατέν με ροδάκινα και καρύδα. Αν το διατηρήσετε σε γυάλινη θήκη για κέικ ή σε μεταλλικό κουτί, θα μείνει ζουμερό και νόστιμο για σχεδόν 1 εβδομάδα. Χρόνος Προετοιμασίας:30΄-Χρόνος Εκτέλεσης:Ψήσιμο: 45 Για 6 – 8 μερίδες 8 ροδάκινα καλά...
750 γρ. αλεύριγια όλες τις χρήσεις 400 γρ. βούτυροαγελάδας (κρύο) 250 γρ. άχνηζάχαρη 2 αυγά 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ μαρμελάδα βερίκοκο για τη γέμιση Βάρος: περίπου 1.300 γρ., Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 15΄ Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά με το φτερό έως ότου πετύχουμε...
Φλωρεντίνες. Τραγανιστές και θρεπτικές ιδανικό γλύκισμα για τα παιδιά. ΥΛΙΚΑ: 60gr βούτυρο 90gr κρέμα γάλακτος 60gr ζάχαρη 60gr αλέυρι 30gr μέλι 300gr αμύγδαλο φιλέ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και το μέλι. Την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις το βούτυρο λιώσει και ενωθούν όλα τα υλικά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και...
Μια καλή ιδέα αν δεν θέλουμε να ξοδέψουμε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού- είναι να μουσκέψουμε τα μπισκότα σε αδιάλυτη, παχύρρευστη βυσσινάδα. Αν μάλιστα είναι σπιτική, ακόμα καλύτερα. Με λίγη βυσσινάδα άλλωστε μπορούμε να περιχύσουμε το γλύκισμα, λίγο πριν το σερβίρουμε. Χρόνος Προετοιμασίας:30΄ Χρόνος Αναμονής: Στην κατάψυξη: 1 – 2 ώρες Για 4 άτομα 100 γρ....
Μια καταπληκτική συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για όσους νηστεύουν και όχι μόνο. Δοκιμάστε την!!! Υλικά για τη Ζύμη 300 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος 115 γρ. καλαμποκέλαιο 115 γρ. ελαιόλαδο 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ½ κ.γ. κανέλα Μήλα 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8 100 γρ. σταφίδες 100 γρ....
Ζαχαρόπαστα της Ντίνας Νικολάου. Είναι η τέλεια ζύμη για να διακοσμήσουμε τούρτες, cup cakes και μπισκότα. Μπορούμε να την χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα και να την διατηρήσουμε για αρκετό καιρό τυλιγμένη σε μεμβράνη. Για 1 κιλό πάστα 1 κιλό ζάχαρη άχνη 50 ml νερό 140 γραμ. γλυκόζη 2 φύλλα ζελατίνας των 10 γραμμ. 30 γραμ. μαργαρίνη 1...
Μια καταπληκτική συνταγή του Στέλιου Παλιάρου για όσες και όσοι λατρεύουν τη σοκολάτα! Μερίδες: 10-12, Προετοιμασία: 50΄, Ψήσιμο: 50′-60Κέικ 500 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο 500 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια 500 γρ. ζάχαρη άχνη 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο 8 αβγά Κρεμ ανγκλέζ 250 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες 250 γρ....
Για όλους αυτούς που λατρεύουν τη σοκολάτα, τώρα μια καταπληκτική συνταγή του Στελιου Παρλιάρου, απολαύστε! Υλικά Γρανίτα 280 γρ. κουβερτούρα περίπου 66%-70% κακάο, ψιλοκομμένη 1 κιλό νερό 260 γρ. ζάχαρη 50 γρ. κακάο 10 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ Κομπόστα ανανά 1 φρέσκος μεγάλος ανανάς 400 γρ. νερό 200 γρ. ζάχαρη 50 γρ. μέλι 2...
350 γρ. σοκολάτα γάλακτος 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κουφέτα τύπου Smarties ή M&M’s χωνάκια μικρά για παγωτό Μερίδες:15-20,Προετοιμασία:15, Αναμονή: 1-2 ώρες Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Λίγο πριν βράσει, την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία...
10 αυγά 500 γρ. ζάχαρη 1 φακελάκι αμμωνία (28-30 γρ.) ½ ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού 300 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο ή βούτυρο γάλακτος (αυτό που πωλείται στο βάζο), σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι ρευστό 2 βανιλίνες 1.200-1.280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο λάδι για το πλάσιμο Γιαννίωτικα πασχαλινά κουλούρια του Στέλιου...
Κλασικά κουλουράκια αμμωνίας. Αφράτα και ταυτόχρονα τραγανά. Ποτέ δεν λείπουν από το Πασχαλινό τραπέζι τα Πασχαλινά κουλούρια. Μια πολύ εύκολη συνταγή της σεφ Ντίνας Νικολάου, όπου μπορείτε να τη φτιάξετε με τα παιδιά σας. Για 60-70 κουλούρια 200 γρ. βούτυρο γάλακτος πρόβειο, λιωμένο 50 γρ. μαργαρίνη 250 γρ. ζάχαρη 4 αυγά 15 γρ. αμμωνία 3...
photocredit:bitzngiggles Θα κάνετε παιδικό πάρτυ στο σπίτι; Ένα τέλειο παιδικό πάρτυ δεν χρειάζεται ούτε πολύ κόπο ούτε μεγάλα έξοδα. Σας προτείνουμε 2 σνακ που τρελαίνουν τα παιδιά. Εύκολες και γρήγορες συνταγές. Χρωματιστά γλυκά ποπ κορν Υλικά 3 κούπες φρεσκοψημένο ποπ κορν (έχοντας αφαιρέσει τους σπόρους που κάηκαν ή δεν έσκασαν) 1 κούπα ζάχαρη ½ κούπα νερό...
Μια καταπληκτική γλυκιά συναγή που παρουσίασε η Ντίνα Νικολάου στην εκπομπή της “Ένα τραπεζί Ελλάδα” θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, με αφορμή τα αγαπημένα φρούτα-τα καταπληκτικά αχλάδια. Προετοιμασία: 45´ Ψήσιμο: 40´ Υλικά για μια φόρμα 22 εκ. Για τα αχλάδια • 5 αχλάδια • 750 ml νερό • 150 γρ. ζάχαρη • χυμός από 1 λεμόνι • 1 κουτάκι βανίλια Για...
Marshmallows: Μια καταπληκτική συνταγή για τα παιδιά. 1η απλή συνταγή 200 γρ. ζάχαρη 200 γρ. νερό 10 γρ. φύλλα ζελατίνας (δηλαδή δύο των 5 γρ. ή τέσσερα των 2,5 γρ.) άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας (προαιρετικά) 2η εκδοχή (επαγγελματική συνταγή) 125 γρ. νερό 60 γρ. γλυκόζη 600 γρ. ζάχαρη 80...
Μια ακόμη καταπληκτική συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου Κέικ 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 15 γρ. κακάο 4 αυγά 165 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική 12 χωνάκια παγωτού με πλακέ πάτο Επικάλυψη 130 γρ. τυρί κρέμα 40...
Ποπ κορν για μικρούς και μεγάλους. Απλές συνταγές της Ντίνας Νικολάου που θα σας μείνουν αξέχαστες. Οργανώστε το παιδικό παρτυ του παιδιού σας, καλέστε φίλους στο σπίτι και δημιουργήστε…απλό, φτηνό, λαχταριστό ποπ κορν. Το ξέρατε ότι το ποπ κορν φτιάχνεται εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια; Στην κεντρική Αμερική, πατρίδα του καλαμποκιού, οι προϊστορικοί πληθυσμοί ανακάλυψαν...
Φτιάξτε καραμέλες με σοκολάτα γάλακτος και τα παιδιά σας, απλά θα τρελαθούν απο την χαρά τους. Μια εύκολη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. 250 γρ. ζάχαρη 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 250 γρ. γλυκόζη 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη 10 γρ. βούτυρο αγελάδας αλατισμένο Βάρος: 1 κιλό, Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 8 ώρες Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και τα βράζουμε...
Υλικά για ντόνατς 1 κιλό αλεύρι (φαρίνα) 2 φακελάκια μαγιά σκόνη 1 & 2/3 φλιτζ. γάλα (350 ml) 2/3 φλιτζ. νερό (150 ml) 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι 1 αυγό 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (70 γραμμ) 1/3 κούπας ζάχαρη (70 γραμμ) Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με το νερό. Ανακατεύουμε τη μαγιά με...
Μια φοβερή γλυκιά συνταγή για όσες και όσοι λατρεύουν τη σοκολάτα, της Ντίνας Νικολάου, σοκολατένια τούρτα ” Κόλαση”. Αν και πλησιάζει το καλοκαιράκι και θα βάλουμε το μαγιό μας ….ένα κομματάκι τούρτα δεν μας πειράζει έτσι; 150 γρ. καλής ποιότητας κουβερτούρα 55% κακάο 300 γρ. βούτυρο, αγελαδινό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 2 αυγά, βιολογικά 130...
Παιδικά ποιοτικά σνάκ για το σχολείο. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα σνακ για να καταναλώνουν στο διάλειμμα, όπως σπιτικά βουτήματα και μπισκότα, μπάρες δημητριακών, μικρά σπιτικά σάντουιτς με καλής ποιότητας υλικά. Σημαντική παράμετρος είναι, το τι αρέσει και στα παιδιά, τι τα ωφελεί και τι μπορούμε εμείς να ετοιμάσουμε από το σπίτι, ώστε...
Bάφλες. Το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων, με την τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά ζύμη και τα χαρακτηριστικά τετραγωνάκια που φυλακίζουν λαχταριστές δόσεις από σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας και λιωμένο παγωτό! …Ιδανικό για πρωινό ή σνακ, ακόμη και σε παιδικά πάρτυ. Είναι αφράτες, εντυπωσιακές και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα και γρήγορα ετοιμάζονται, χωρίς τεχνητά...
Σήμερα η κα.Ντίνα Νικολάου προτείνει τούρτα μηλόπιτας. Οι μηλόπιτες συνδυάζουν την ευκολία και την οικεία, καθημερινή γεύση ενός κέικ αλλά τα χαρακτηρίζει η θεσπέσια γεύση του μήλου. Αφήστε που υπάρχουν ατέλειωτα είδη μηλόπιτας, για κάθε γούστο και κάθε στιλ. Εδώ σάς την προτείνω ως τούρτα. Φτιάξτε τη και προσφέρετέ την σε ένα αγαπημένο πρόσωπο που...
Κέικ 85 γρ.βούτυρο αγελάδας 220 γρ.ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 2αυγά 225 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ 1/4 κ.γ.μαγειρική σόδα 1/2 κ.γ.κανέλα 60 γρ.γάλα φρέσκο 60 γρ.κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά 1κλωναράκι βανίλια, σχισμένο κατά μήκος στη μέση Ζεστή σος σοκολάτας 200 γρ.κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη 200 γρ.κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 45΄ Μπανάνες Λιώνουμε...
Οι πιο σκληροπυρηνικοί θα το φάμε ζεστό-ζεστό από την κατσαρόλα, οι υπόλοιποι αφού κρυώσει. Περί ρυζόγαλου ο λόγος φυσικά… Νόστιμο, υγιεινό και απολαυστικό απογευματινό γλυκό!!! Υλικά 100 γρ. ρύζι γλασέ ή αρμπόριο (αυτό που χρησιμοποιούν στο ριζότο) 1200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 100 γρ. ζάχαρη 1 πορτοκάλι ή λεμόνι (παίρνουμε τις φλούδες) ή 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στη μέση...
Το τέλειο επιδόρπιο … Με λίγες θερμίδες και απόλυτα απολαυστικό. Δοκιμάστε το σε όποιες γεύσεις σας αρέσουν. Για 6 άτομα 2 συσκευασίες έτοιμου ζελέ με γεύση φράουλα 2 συσκευασίες έτοιμου ζελέ με γεύση κεράσι 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό φράουλες ολόκληρες, καλά πλυμμένες κεράσια ολόκληρα, καλά πλυμένα (μην αφαιρέσετε το κοτσανάκι τους) Σε ένα μπολ,...
11 καλύτερες συνταγές καρπουζιού, για τους λάτρεις του πιο διάσημου καλοκαιρινού φρούτου. Πως να επιλέξω το καλύτερο καρπούζι; Δεν υπάρχει κάποια αλάνθαστη μέθοδος για να αγοράσετε γλυκό, ώριμο καρπούζι. Οι παλιοί βέβαια είχαν να λένε ένα σωρό «μυστικά», όπως να το χτυπάς και να κάνει κούφιο ήχο, να είναι έντονες οι πράσινες ρίγες του,...
Ένα διάσημο γλυκό γίνεται παγωτό, και το αποτέλεσμα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Οι ζουμερές φράουλες και οι τραγανοί μπλεζέδες πρωταγωνιστούν και φέρνουν καλοκαιρινό αέρα. Χρόνος Προετοιμασίας:30′ – Αναμονή 4-5ώρες στην κατάψυξη Τούρτα παγωτό Πάβλοβα της Ντίνας Νικολάου Για 1 τούρτα διαμέτρου 22 – 24 εκ.: 500 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες από το κοτσανάκι τους, πλυμένες και...
Για κάτι πολύ νόστιμο και εύκολο. Οταν θέλω κάτι χορταστικό, εύκολο και πραγματικά νόστιμο, αυτή η ομελέτα τορτίγια είναι ό,τι πρέπει! Ιδανική αν μου έχουν περισσέψει βραστές πατάτες, ή ακόμα και ψητές οι οποίες δεν τρώγονται ξαναζεσταμένες… 800 γρ, πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φετες πάχους ½ εκ. 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε...
Μια συνταγή ζυμαρικών που θα αρέσουν ιδιαίτερα στα παιδιά που θα τις βλέπουν σαν μικρά παιχνίδια στο πιάτο τους. Η γλυκιά πάπρικα και η πιπεριά Φλωρίνης θα δώσουν χρώμα και ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό. Χρόνος Προετοιμασίας:30 λεπτά- Χρόνος Εκτέλεσης:25-30 λεπτά Για 6 μερίδες 1 πακέτο ζυμαρικά «κοχύλες» (είναι μεγάλα ζυμαρικά σε σχήμα κοχυλιού, με μέγεθος αυγού...
Croque γλυκό με μπανάνα και κανέλα. Αυτήν την εβδομάδα η Ντίνα Νικολάου προτείνει Croque γλυκό με μπανάνα και κανέλα. Ένα πρωτότυπο γλυκό τοστ που θα λατρέψουν τα παιδιά και πάνω από όλα θα το φτιάξουν μόνοι τους. Υλικά για 2 άτομα: 20 gr. βούτυρο ή μαργαρίνη 4 φέτες ψωμί για τοστ λίγη ζάχαρη άχνη λίγο κακάο σε σκόνη...
Το καλοκαίρι είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να απολαύσετε τα δύο αυτά ποτά, έχοντας καλή παρέα και πολύ διάθεση. Εμείς δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 4 συνταγές της chef Ντίνας Νικολάου που δεν πρέπει να χάσατε!!! Με το ουζάκι, συνήθως, συνοδεύουμε τα θαλασσινά, ενώ με τη μπύρα τα κρεατικά, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. Συνήθως...
Μπορεί κάποιοι να μη βάλουν θαλασσινά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά μία-δύο λαγάνες δε λείπουν ποτέ. Είναι τόσο εύκολη στην ετοιμασία της που αξίζει να τη φτιάξουμε με τα χεράκια μας. Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας συναντάμε πολλές παραλλαγές (με ξηρούς καρπούς, σταφίδες, μπαχαρικά κ.ά.). Εδώ προτείνουμε μια απλή εκδοχή για αφράτη και ψωμωμένη λαγάνα,...
Όσπρια, θαλασσινά, λαχανικά, σαλατικά έχουν την τιμητική τους την Καθαροδευτέρα αλλά και ολόκληρη τη Σαρακοστή. Δεν υπάρχει βέβαια λόγος να αδειάσετε το πορτοφόλι σας με πανάκριβα υλικά. Απλώς «πειράζετε» και «μεταμορφώνετε» τα κλασικά πιάτα με απλούς και ευφάνταστους τρόπους, με αποτέλεσμα που δεν φαντάζεστε! Νοστιμιές της Καθαροδευτέρας με απλούς τρόπους απο τη Ντίνα Νικολάου Οσπριοκεφτέδες...
Μια πολύ καλή συνταγή για τα παιδιά και τα παιδικά πάρτυ είναι τα ” Πεινιρλή της Ντίνας Νικολάου” ο χρόνος προετοιμασίας είναι 30 λεπτά και ο χρόνος παρασκευής 40 λεπτά. Δοκιμάστε! Για τη ζύμη 1 φλιτζάνι (200 ml) φρέσκο γάλα, χλιαρό 20 gr νωπή μαγιά (θα την αγοράσετε χύμα από το φούρνο της γειτονιάς σας...
Δώστε στα παιδιά αυτά τα μικρά κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή σαν απογευματινό σνακ ή ακόμα και στο πρόγευμά τους. Θα τους δώσει την ενέργεια που χρειάζονται αλλά και η νοστιμιά που επιθυμούν! Muffin με μπόλικο μήλο. Υγιεινά κεϊκάκια με μπόλικο μήλο, λίγη καστανή ζάχαρη και νιφάδες βρώμης. Είναι κατάλληλα για κολατσιό ή για συνοδευτικό...
Ταραμοσαλάτα της Ντίνας Νικολάου Τα μυστικά για την τέλεια ταραμοσαλάτα για να γίνει ένας «αφρός» είναι το σχολαστικό χτύπημα στο μπλέντερ (όχι τόσο στο μούλτι) και η σταδιακή προσθήκη λαδιού, με την τεχνική δηλαδή τη μαγιονέζας. Όσο για τον ταραμά, προτείνω τον λευκό με το φίνο άρωμα και γεύση, που δίνει μάλιστα μια ταραμοσαλάτα λευκή...
Σουπιές με σπανάκι Για 6 άτομα 1.000 -1.200 γρ. σουπιές, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες 1 φύλλο δάφνης 200 ml ελαιόλαδο 6 – 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια, καθαρισμένο, πλυμένο και καλά στεγνωμένο ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια) 1 ματσάκι μάραθος,...
Η γνωστή chef Ντίνα Νικολάου μας δίνει τις πολύτιμες συμβουλές της και μας λέει τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές με μούστο και πετιμέζι. Ο τρύγος έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό κι έτσι στην αγορά βρίσκουμε όλα τα ανάλογα καλούδια: σταφύλια, μούστο, πετιμέζι, για τις κλασικές, παραδοσιακές λιχουδιές της εποχής: μουστοκούλουρα, μουσταλευριά, πετ(ι)μεζόπιτες. Αυτές ακριβώς...
Σαλάτες. Νόστιμες και δροσερές συνταγές της chef Ντίνας Νικολάου. Γρήγορο γεύμα με χρόνο προετοιμασίας 15 λεπτά και βοηθούν στην διατήρηση του βάρους, αφού προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού . Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα Καλοκαιρινό, εύκολο, γρήγορο και υγιεινό ορεκτικό!!! Αυτή η σαλάτα σερβίρεται αμέσως, γιατί το αβοκάντο, αν και ραντισμένο με χυμό λεμονιού, σύντομα μαυρίζει και χαλάει η...
Παρφέ μαντολάτο της Ντίνας Νικολάου ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥ :Το μαντολάτο πρέπει να είναι τραγανό και σκληρό. Για να μείνει έτσι και να μην λιώσει από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, το διατηρώ πάντα στο ψυγείο. Ετσι, μπορώ εύκολα να το σπάσω σε μικρά κομμάτια χτυπώντας το σε μια σκληρή επιφάνεια (π.χ. στον πάγκο της κουζίνας) ή να...