- 1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά
- 5 αυγά χτυπημένα
- 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
- 300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο
- 160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Για την πανεύκολη κολοκυθόπιτα, λαδώνουµε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζουµε µε τη µισή φρυγανιά.
Αφού πλύνουµε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη. Τα αφήνουµε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε να υδρώσουν για 15΄. Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ. Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια. Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα.
Απλώνουµε το µείγµα στο ταψί. Το ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.