- 200 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
- 175 γρ. αλεύριγια όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 160 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο (σε χαμηλή φωτιά)
- 6 ασπράδια αυγών
- 1 κ.σ. κρέμα γάλακτοςμε 35%-36% λιπαρά
Βάρος: 650 γρ., Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 2 ώρες, Ψήσιμο: περίπου 50΄ (συνολικά)
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα ασπράδια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί φτιάχνουμε με ένα μολύβι δυο δίσκους διαμέτρου 12 εκ. και γυρνάμε το χαρτί από την ανάποδη πλευρά (το μολύβι θα διακρίνεται). Βάζουμε πάνω στον κάθε κύκλο λίγο από το μείγμα και το απλώνουμε με μια παλέτα σε πολύ λεπτό φύλλο χωρίς να ξεφύγουμε από το περίγραμμα (φτιάχνουμε τα πουράκια δυο-δυο και όχι περισσότερα μαζί, για να προλαβαίνουμε να τα τυλίγουμε σε πουράκια πριν κρυώσουν).Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και τυλίγουμε κάθε δίσκο όσο ακόμα είναι ζεστός γύρω από τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας, ώστε να πάρει το σχήμα του πούρου.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία συνεχώς μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Όταν τελειώσουμε με το ψήσιμο, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει και να γίνει λεία και γυαλιστερή. Βουτάμε τα πουράκια από την μια άκρη τους στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε κλεισμένα σε ένα μεταλλικό κουτί για 1 εβδομάδα.