Tag: ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκουμάδες

Λουκουμάδες γλυκές συνταγές της σεφ Ντίνας Νικολάου. Λουκουμάδες σπιτικοί Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη. Το μόνο που προσέχουμε είναι πώς θα ρίξουμε κάθε λουκουμά στο καυτό λάδι, γι’ αυτό θα δείτε στη διαδικασία έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να ρίχνετε κάθε δόση χυλού στο λάδι. Οσο για το σερβίρισμα, η κλασική συνοδεία μελιού-κανέλας είναι αξεπέραστη….

Περισσότερα

Μαρμελάδα μούσμουλου

Μαρμελάδα μούσμουλο Ένα αδικημένο φρούτο που μεταμορφώνεται σε μια θαυμάσια γευστική μαρμελάδα σαν βερίκοκο… Τι καλύτερο για απογευματινό γλυκό ή πρωινό ΥΛΙΚΑ: 2 κιλά μούσμουλα ακαθάριστα Τελικό βάρος μούσμουλα 850-900gr (η σάρκα τους) 2 μήλα 1 βανίλια Λίγη κανέλα 600gr ζάχαρη 1 ποτήρι νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεφλουδίζεις τα μούσμουλα και αφαιρείς τα κουκούτσια και την μεμβράνη…

Περισσότερα

Γρανίτα φράουλα με γιαούρτι

Γρανίτα φράουλα με γιαούρτι Η Chef Ντίνα Νικολάου μας προτείνει την πιο εύκολη συνταγή γρανίτας  για τα παιδιά  αλλά και για όλη την οικογένεια. Πανεύκολη νοστιμιά που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και μπορείτε να την φτιάξετε με όποιο φρούτο αγαπούν περισσότερο τα μικρά σας. Δοκιμάστε τώρα μια και μπήκαμε στην εποχή…

Περισσότερα

Μους σοκολάτα με μπισκότα

Μια υπέροχη μους σοκολάτα σερβιρισμένη σε μπολ μαζί με μπισκότα, σαν μακρόστενη σαρλότ. Υλικά:Μπισκότα 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική 320 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο 400 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη + 100 γρ. επιπλέον, τριμμένα ελαφρώς στο μούλτι σε χοντρά κομμάτια (ή κοπανισμένα στο γουδί – θέλουμε να τα αισθανόμαστε στο μάσημα) 2 κ.γ. κανέλα Μους…

Περισσότερα

Γλύκισμα ψυγείου με δημητριακά και διπλή κρέμα σοκολάτας

Το γλυκό αυτό διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Βγάζουμε και κόβουμε όσες φέτες θέλουμε και φυλάμε το υπόλοιπο ξανά στο ψυγείο, καλά τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη. Για τη βάση 50 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη) 250 γρ. δημητριακά ρυζιού (τα βρίσκουμε στο ράφι με τα δημητριακά για πρωινό…

Περισσότερα

Τσουρέκι μαστίχας Πασχαλινό

Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται.  Τρεις γλυκές συνταγές της chef Ντίνας Νικολάου,  για αυτούς που τρώνε παραδοσιακά το τσουρέκι του Πάσχα, τσουρέκι με μαστίχα  και μια πιο ιδιαίτερη συνταγή γεμιστά με γκανάζ σοκολάτας σε άρωμα ΜΕΤΑΧΑ. 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για την επιφάνεια 1¼ φλιτζανιού (250 ml) γάλα 1 –…

Περισσότερα

Εύκολα σπιτικά κρουασάν

  120 ml νερό χλιαρό 120 ml. γάλα χλιαρό ξερή μαγιά 1 κ.σ. 30 γρ. ζάχαρη 30 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον λιωμένο για το άλειμμα 1 αβγό 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 ml. ηλιέλαιο Αλάτι 1 κ.γ Δοσολογία  για 16 κρουασάν. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα και…

Περισσότερα

Κρέμα σοκολάτας με καραμέλα σε ποτήρι

Κρέμα σοκολάτας με καραμέλα σε ποτήρι Το γλυκό αυτό θυμίζει πολύ τη Mars, την γνωστή μπάρα σοκολάτας-καραμέλας, ειδικά εάν από πάνω τρίψετε μπισκότο. Σε υφή είναι κοντά στη μους, αλλά όχι ακριβώς, αφού τα αβγά ψήνονται σε μπαιν μαρί και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πιο συμπαγής κρέμα. Τέλος, μπορεί να γίνει πολύ καλό επιδόρπιο…

Περισσότερα

Banoffee σε 10 λεπτά, διπλή απόλαυση

Banoffee. Ένα καταπληκτικό εύκολο αμερικάνικο γλυκό. Σε 10 λεπτά, έχετε έτοιμο αυτό το καταπληκτικό μπανόφι, με διπλή κρέμα καραμέλας dulche di leche. Μια καταπληκτική συνταγή της Aργυρώς Μπαρμπαρίγου Για τη βάση 250 γρ. μπισκότα digestive 125 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. κακάο Για το σπιτικό dulce di leche 180 γρ. βούτυρο 180 γρ. μαύρη ζάχαρη 2…

Περισσότερα

Oι καλύτερες συνταγές για κουραμπιέδες

Oι καλύτερες συνταγές για κουραμπιέδες από την Ντίνα Νικολάου σε τρεις διαφορετικές εκδοχές για όλους. Κουραμπιέδες αφράτοι Όλο το μυστικό για αφράτους αλλά τραγανούς κουραμπιέδες που δεν λασπώνουνε στο στόμα είναι να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη. Γι αυτό είναι καλύτερο να τα χτυπήσετε σε ένα καλό μίξερ πάγκου.   Για 40 – 50…

Περισσότερα