Μια εύκολη συνταγή για γλυκό του κουταλιού με ρόδι.

  • 1 κιλό σπόροι ροδιού (περίπου 6-8 ρόδια)
  • 500 ml νερού
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 στικ βανίλιας ή 2 κ.σ. σιρόπι βανίλιας
  • 1 στικ κανέλας
  • 75 γρ. γλυκόζη

Για το γλυκό του κουταλιού

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το νερό. Αν χρησιμοποιήσουμε λοβό βανίλια, κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατα μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και προσθέτουμε  το λοβό και τους σπόρους μέσα στην κατσαρόλα.
  • Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη καλά, μέχρι που το ρόδι να βγάλει την παραπανίσια υγρασία του (δε βράζουμε για πολύ ώρα γιατί θα λιώσουν τελείως τα ρόδια) και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ημέρα.
  • Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και βάζουμε ξανά στη φωτιά. Προσθέτουμε τη γλυκόζη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και σιγοβράζουμε για ακόμα 15-30 λεπτά μέχρι που να δέσει το γλυκό μας.

Μεταφέρουμε το γλυκό σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, όσο είναι ζεστό και καπακώνουμε γρήγορα. Εφόσον δεν ανοίξουμε το βάζο διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου δωματίου και αν το ανοίξουμε διατηρείται στο ψυγείο για μήνες.

https://akispetretzikis.com