Βρήκαμε τα  πιο όμορφα πάρκα  (ελεύθερη είσοδο) με οργανωμένες παιδικές χαρές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά στην Αθήνα. Βόλτα στα πάρκα της Αθήνας. Καταπράσινες γωνιές  της Αθήνας που μπορεί κανείς να χαρεί τη φύση.

Μπορείτε να χαρείτε με τα παιδιά σας, ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και ανεμελιάς  και κάνοντας πικ νικ στις μικρές εστίες πράσινου, όπου δίνουν ανάσα ζωής στην πόλη μας!

Βόλτα στο μαγευτικό πάρκο του Φλοίσβου

parko flisvouΗ χαρά μικρών και μεγάλων. Ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Αττικής. Πραγματικά δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφθείτε και είναι σίγουρο ότι θα γίνεται… λάτρεις της περιοχής. Κούνιες, τραμπάλες, κάστρα και τα υπόλοιπα γνωστά παιχνίδια μέσα στο πράσινο, δίπλα στη θάλασσα! Τι λέτε σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για σήμερα;

Επί της Λεοφόρου Ποσειδώνος, Π. Φάληρο

Εθνικός Κήπος

ethnikos kipos

O Εθνικός Κήπος είναι ένα δημόσιο πάρκο στο κέντρο της Αθήνας.Ο Εθνικός Κήπος είναι ο πρώτος οργανωμένος χώρος διακοσμητικού πρασίνου της Νεότερης Ελλάδος, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και ως Ιστορικός τόπος. Στην έκταση που καλύπτει, μπορείτε να θαυμάσετε εκατοντάδες είδη δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών, πολλά είδη πουλιών, λίμνες, διάφορα κτίσματα (Παιδική Βιβλιοθήκη, Κτίριο Βοτανολογικής Συλλογής, παραδοσιακό καφενεδάκι), αρχαιολογικά κατάλοιπα (μωσαϊκό ρωμαϊκής έπαυλης, διάσπαρτα μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη), ένα ηλιακό ρολόι, διακοσμητικά στοιχεία (πέργκολες, λίμνες), προτομές όπως του Αριστ. Βαλαωρίτη, Ι. Ευνάρδου, Ι. Καποδίστρια, Ζαν Μωρεάς (Jean Moreas), Δ. Σολωμού, Σπ. Σαμαρά. Τέλος μπορείτε να περιηγηθείτε και στο χώρο της ζωοπτηνολογικής συλλογής.

Το ηλιακό ρολόι:

iliako roloiΒρίσκεται μπροστά από τις Ουασινγκτόνιες (Washingtonia filifera)  στην κεντρική είσοδο από την Λεωφόρο Αμαλίας. Πρόκειται για έναν επικλινή μεταλλικό δείκτη στερεωμένο σε μαρμάρινη βάση στην οποία είναι χαραγμένες οι ώρες. Η σκιά του δείκτη, ανάλογα με τη θέση του ήλιου, δείχνει και τη σχετική ώρα.

Η Παιδική Χαρά:

Ο χώρος της Παιδικής Χαράς λειτουργεί  καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι και τη δύση του ηλίου, με το κλείσιμο του Κήπου. Έχει έκταση περίπου 2 στρέμματα και στο μεγαλύτερο μέρος της είναι σκιασμένη από πεύκα. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν και συγχρόνως να ταίσουν τις πάπιες, να δούνε τις χελώνες, τα παγόνια.

ili

Είσοδος από Αμαλίας, Σύνταγμα.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης

tritsis

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» βρίσκεται στη θέση με το τοπωνύμιο «Πύργος Βασιλίσσης» στο δυτικό τμήμα του αστικού ιστού της Αθήνας, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ίλιου. Αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων (ενδεικτικά αναφέρεται ο Εθνικός Κήπος, στο κέντρο της Αθήνας, έχει έκταση 158 στρέμματα).

Η ύπαρξη του υγρού στοιχείου σε μεγάλη έκταση του Πάρκου, τόσο με τη μορφή των έξι τεχνητών λιμνών του, όσο και του ομοίως τεχνητού καναλιού, που εξασφαλίζει τη ροή του νερού μεταξύ των λιμνών και την ανακύκλωσή του, καθώς και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του πάρκου, το καθιστούν έναν πραγματικά σπάνιο θησαυρό φυσικού κάλλους και μάλιστα μέσα στον οικιστικό ιστό με στοιχεία μοναδικά, τόσο για τη δυτική Αθήνα, όσο και για ολόκληρη την Αττική.

Επίσης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του,  παρέχει δωρεάν προγράμματα για παιδιά όπως:

To Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!» για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, κάθε Κυριακή ώρα 11.00 το πρωί στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη ΜΚΟ Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» μέσω της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ».

10418965_717382921642301_1944447418902956634_n

Όσο για τις δράσεις των παιδιών….. κάποια από τα θέματα του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι….

  • Τα λαχανικά μας. Πώς τα καλλιεργούμε, πώς τα περιποιούμαστε, ποια λαχανικά πρέπει να τρώμε ανά εποχή, κ.α
  • Τα αρωματικά της Ελλάδας. Ποια είναι πως τα αναγνωρίζουμε, ποια είναι η χρήση τους (π.χ. μαγειρική, φαρμακευτική κ.α.), πως τα καλλιεργούμε, κ.α.
  • Τα καρποφόρα μας. Πως τα καλλιεργούμε, πως τα περιποιούμαστε, τι μας προσφέρουν κ.α.
  • Βιολογική καλλιέργεια. Πώς κάνουμε βιολογική καλλιέργεια, πόσο ποιο υγιεινή είναι η τροφή, κ.α.
  • Ο κύκλος του νερού και η σημασία του στο περιβάλλον και τα φυτά.

Πού: Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», σε έκταση που έχει παραχωρηθεί στην Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».
Σημείο συνάντησης: Κτίριο Natura.
Πότε: Το πρόγραμμα υλοποιείται κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί.
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ
Δήλωση συμμετοχής:
Υπεύθυνη Πολιτιστικών, κα Μαριτίνα Κονταράτου, Τηλ/Fax.: 2102610798, e-mail: arts.edra@gmail.com
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, κα Στέλλα Ιωάννου, Κιν.: 6947895751, e-mail: vathoskipos@gmail.com

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Διεύθυνση: Σπύρου Μουστακλή 23, Ίλιον

Τηλέφωνο: 210 23 23 163, fax: 210 23 23 453

Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου

Το πάρκο είναι σε μια έκταση περίπου 10 στεμμάτων με πολλά υδάτινα στοιχεία (ρηχό ποταμάκι, που διατρέχει όλο το πάρκο, σιντριβάνια) μονοπάτια, αναψυκτήριο, extreme games για μεγαλύτερα παιδιά, πίστα skateboard, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, ιστό της αράχνης κα. Η παιδική χαρά είναι στρωμένη με συνθετικό χλοοτάπητα και μάλιστα μια γωνιά της είναι διαμορφωμένη για μωρά.

Εθνικής Αντιστάσεως και Οδ. Ανδρούτσου, Ν. Ερυθραία

parko

 Άλσος Βεϊκου 

Γαλάτσι

Εκτός από τις αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργούν στο Άλσος Βεϊκου δύο παιδικές χαρές αλλά και εγκαταστάσεις πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν ανοιχτό εκθεσιακό χώρο, ένα διαμορφωμένο χώρο σε θερινό κινηματογράφο, ένα ανοιχτό θέατρο με εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης ηθοποιών  καθώς και πέντε διαμορφωμένους μικρούς κλειστούς χώρους που χρησιμοποιούνται περιστασιακά για εκθέσεις ζωγραφικής και διάφορες άλλες εκδηλώσεις του Δήμου Γαλατσίου. Περιφραγμένες παιδικές χαρές, για να μην ανησυχούν οι γονείς , με γρασίδι, δέντρα και κιόσκια για πολύ παιχνίδι. Ιδανικός χώρος  για ποδήλατο, με παιδική χαρά για τους πιο μικρούς, με γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου για τους πιο «μεγάλους».

Επί της Βείκου, στο Γαλάτσι.

Γραμματεία τηλ: 210 2143372