ΥΛΙΚΑ για 4 γλειφιτζούρια (όσα χωράει η φόρμα)

  • 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. νερό
  • 20 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

A

  1.  Σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο βάλτε όλα τα υλικά σας και ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά.
  2. Αν έχετε θερμόμετρο το μίγμα σας θα είναι έτοιμο όταν θα έχει φτάσει στους 150 C. Αν δεν έχετε θα κάνετε το τεστ με το νερό: σε ένα ποτήρι με κρύο νερό θα ρίξετε μια σταγόνα καραμέλας. Αν πετρώσει είναι έτοιμη, αν όχι συνεχίζετε το βράσιμο. Βασικά θα ξέρετε πως πλησιάζετε κοντά, όταν το μίγμα αρχίζει να κοχλάζει λίγο σαν λάβα.
  3. Μόλις το μίγμα φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, αποσύρτετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε του 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε. Αν θέλετε να έχουν τα γλειφιτζούρια σας γεύση πορτοκάλι ή λεμόνι, ρίξτε 1-2 σταγόνες φυσικό αιθέριο έλαιο. Αφήστε το μίγμα να καταλαγιάσει και να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα, 1-2 λεπτά περίπου (στη φωτό βλέπετε πως τα γλειφιτζούρια μου έχουν φυσαλίδες, γιατί βιάστηκα).
  4. Ακουμπήστε τη φόρμα σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως μια λαμαρίνα φούρνου. Περάστε τα καλαμάκια στις ειδικές τρύπες της φόρμας και με μια μικρή κουτάλα της σούπας αδειάστε προσεκτικά το μίγμα μέσα στη φόρμα.
  5. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει η καραμέλα και αφαιρέστε τα γλειφιτζούρια προσεκτικά. Μπορείτε να τα αφήσετε και εκτός ψυγείου να κρυώσουν, αλλά αν ο καιρός είναι υγρός, Βάλτε το καθένα σε διαφανές σακουλάκι και είσαστε έτοιμοι!

ΤIPS  Tην φόρμα για τα γλειφιτζούρια μπορείτε να την αγοράσετε 16 ευρώ από τα καταστήματα  Cookshop .

Πηγή: foodjunkie.eu