Μια συνταγή ζυμαρικών που θα αρέσουν ιδιαίτερα στα παιδιά που θα τις βλέπουν σαν μικρά παιχνίδια στο πιάτο τους. Η γλυκιά πάπρικα και η πιπεριά Φλωρίνης θα δώσουν χρώμα και ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.

Χρόνος Προετοιμασίας:30 λεπτά- Χρόνος Εκτέλεσης:25-30 λεπτά

koxtlies gemistes

 Για 6 μερίδες

  • 1 πακέτο ζυμαρικά «κοχύλες» (είναι μεγάλα ζυμαρικά σε σχήμα κοχυλιού, με μέγεθος αυγού που, στην κοιλότητά τους, συγκεντρώνουν σάλτσα –είναι ιδανικά για γέμισμα, όπως τα κανελόνια, και θα τα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, κυρίως από ιταλικές εταιρείες)
  • 1/2 φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για τις κοχύλες και το ταψί
  • 2 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μικρούς κύβους (θα χρειαστείτε 1/2 δισκάκι, συσκευασμένα φιλετάκια από μπούτι, θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ –αν τα αγοράσετε από το κρεοπωλείο, ζητήστε από τον κρεοπώλη να φιλετάρει 2 ολόκληρα μπούτια)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • λίγη σκόνη κάρι
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ
  • στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου (ή μαϊντανού) ή 1 κουτάλι της σούπας ξερός δυόσμος τριμμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι (200 ml) φρέσκο γάλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζω τις κοχύλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάω 2 φλιτζάνια (400 ml) από το νερό που έβρασαν, τις στραγγίζω και τις ξαναβάζω στην άδεια κατσαρόλα. Προσθέτω 2 – 3 κουτ. σούπας από το επιπλέον ελαιόλαδο και τις ανακατεύω, για να μην κολλήσουν. Τις αφήνω κατά μέρος.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 C.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης, για 6 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Αλατοπιπερώνω, ρίχνω λίγη πάπρικα και λίγο κάρι, ανακατεύω και σοτάρω για 1 – 2 λεπτά ακόμα, μέχρι να μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι, το τριμμένο κασέρι και το δυόσμο (φρέσκο ή ξερό) ή το μαϊντανό. Ανακατεύω πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα.

Λαδώνω ελαφριά ένα μέτριο ταψάκι. Παίρνω μία κοχύλα και με ένα κουταλάκι τη γεμίζω με το μείγμα του κοτόπουλου. Τη βάζω στο λαδωμένο ταψάκι, με το άνοιγμα προς τα πάνω. Με τον ίδιο τρόπο γεμίζω και τις υπόλοιπες κοχύλες και τις βάζω στριμωχτά μέσα στο ταψί.

Για την κρέμα: Σε ένα μπολ ρίχνω το 1 φλιτζάνι (100 ml) από το νερό των ζυμαρικών που άφησα κατά μέρος και προσθέτω τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι και νοστιμίζω γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Με το μείγμα αυτό περιχύνω τις κοχύλες στο ταψί. Αν το μείγμα δεν τις βρέξει όλες καλά, ρίχνω και το υπόλοιπο νερό, ώστε η σάλτσα να είναι σχετικά ζουμερή.

Βάζω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω τις γεμιστές κοχύλες για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση. Τις σερβίρω μόλις κρυώσουν λιγάκι.

www.dinanikolaou.gr