Τα παιδιά που τρώνε πρωινό έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα.
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά που πίνουν ένα ποτήρι γάλα κάθε πρωί και το συ­νοδεύουν με δημητριακά ή τοστ δεν θα πεινάσουν τόσο ώστε να υποκύψουν στην πρώτη λιχουδιά, ούτε θα φάνε περισσότερο από όσο πραγματικά χρειάζονται το μεσημέ­ρι. Παρ’ όλα αυτά τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά.Το 83% των παιδιών δεν λαμβάνει ολοκληρωμένο πρωινό στο σπίτι και το 89% δεν παίρνει ούτε κολατσιό στο σχολείο, σύμφω­να με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Καταναλωτών. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία των ερευνών, όμως, είναι ότι από το πρωινό εξαρτάται και η απόδοση των παιδιών στο σχολείο. Η συγκέντρωση στο μάθημα και η εγρήγορση εί­ναι καλύτερες, ενώ οι μαθητές που δεν τρώνε το πρωί νιώ­θουν εξάντληση και υπνηλία, αφού τα ποσοστά γλυκόζης στο αίμα τους μειώνονται όπως και οι συγκεντρώσεις των νευροδιαβιβαστών. Μάλιστα, όσο νωρίτερα παίρνουν το πρωινό τους τόσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις τους. Από την προσχολική ηλικία το μενού της εβδομάδας πρέπει να περιλαμβάνει όσπρια, κρέας, ψάρι, λαδερό, κοτόπου­λο, ζυμαρικά. Είναι όλα το ίδιο απαραίτητα.Καθημερινά τα παιδιά δεν πρέπει να στερούνται τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα, τα λαχανικά και το ελαιόλαδο. Αν από αυτήν την ηλικία συνηθίσουν να τρώνε όλες τις τροφές, η συνέχεια θα είναι εύκολη.

Να ξέρετε ότι...

  • Πρέπει να μάθουν να ελέγχουν την ποιότητα των τροφών.
  • Μια καλή λύση είναι να υπάρχουν πάντα διαθέσιμες στο σπίτι εύκολες και υγιεινές επιλογές, όπως δημητριακά, γάλα, γιαούρτι, φρέσκα φρούτα ή φυσικοί χυμοί.
  • ¨Οση περισσότερη τηλεόραση βλέπουν τα παιδιά τόσο μεγαλύτερη τάση έχουν να καταναλώσουν τροφές με πολλές θερμίδες και λίπος.
  • Κάντε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το νερό. Είναι απαραίτητο για τον οργανισμό τους.
  • Μην τα πιέζετε να φάνε. Θα καταφέρετε το αντίθετο!