Παιδικό δωμάτιο και διακόσμηση

 αυτοκόλλητα, ταπετσαρίες τοίχου και παπλωματοθήκες

Από τη στιγμή που θα γεννηθεί ένα παιδί όλοι οι γονείς μπαίνουμε σε μια διαδικασία, να δημιουργήσουμε το χώρο του παιδιού μας. Με πολύ μεγάλη χαρά ξεκινάμε και διαμορφώνουμε  στην αρχή το βρεφικό δωμάτιο, που θα διαρκέσει μέχρι τα 3 του χρόνια στη συνέχεια το ανακαινίζουμε και το μετατρέπουμε σε  παιδικό δωμάτιο που θα διαρκέσει μέχρι τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του. Επνευσμένο αρχικά από το φύλο του παιδιού, τα ενδιαφέροντα του,  τις επιθμίες του, τους ήρωες του. Θέλουμε πραγματικά να φτιάξουμε το παιδικό δωμάτιο που θα το μαγέψει. Η σωστή διαμόρφωση και διακόσμηση του παιδικού δωματίου επηρεάζουν άμεσα την προσωπικότητα  και το χαρακτήρα του παιδιού. Χαλαρό, άνετο και φωτεινό είναι τα βασικά γνωρίσματα που θα πρέπει να το χαρακτηρίζουν. Τα παιδιά λατρεύουν το χρώμα, τις εικόνες και τους ήχους. Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να πλάθουν ολόκληρες ιστορίες αντλώντας ερεθίσματα από ένα απλό αντικείμενο. Πόσο μάλλον έαν αυτό βρίσκεται στο δικό τους δωμάτιο.

Οι ταπετσαρίες είναι μόδα,  οι οποίες συνεχώς κερδίζουν έδαφος. Είναι εντυπωσιακές, καλύπτουν έναν τοίχο ή ένα μέρος του, χρειάζεται  όμως κάποιον για την τοποθέτηση της. Από την άλλη, τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι εξίσου εντυπωσιακά, πιο φτηνά  και μπορούν έυκολα να τοποθετηθούν και από το ίδιο το παιδί.

Ιδέες και προτάσεις διακόσμησης παιδικού δωματίου με αυτοκόλλητα και ταπετσαρίες τοίχου. 

Για το ΒΡΕΦΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Όλες τις  παρακάτω προτάσεις για το βρεφικό δωμάτιο θα τις βρείτε εδώ.

2012-02-02_194204

Φωτοταπετσαρία το οικογενειακό σας δέντροΟλοκληρωμένη παράσταση. Φτιάξτε το οικογενειακό σας δέντρο ή τοποθετήστε φωτογραφίες του μωρού σας.  Διαστάσεις 2,70Φ Χ2,65Υ-τιμη 260€, Γκιρκιρής.

 Για το ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Διακοσμήστε και στολίστε το παιδικού δωμάτιο με αγαπημένα θέματα. Ταπετσαρίες με θέμα τις πεταλούδες, τους δεινόσαυρους, τις πεταλούδες, τα αστέρια. Αξιοποιήστε τις ταπετσαρίες, τα αυτοκόλλητα, τις παπλωματοθήκες,  αγαπημένους ήρωες και φροντίστε το δωμάτιο του παιδιού σας να γίνει το ονειρεμένο κρυσφύγετο. Όλες οι παρακάτω προτάσεις είναι του οίκου Graham Brown: Θα τα βρείτε όλα εδώ.

 Αυτοκόλλητα τοίχου, Frozen. Πλανήτες αυτοκόλλητα. Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο με θέμα <<Οι Πλανήτες>>, Φωτοταπετσαρία 3,05Φ Χ 2,45, και ταπετσαρία Θα τα βρείτε όλα εδώ.


Η παρακάτω διακόσμηση παιδικού δωματίου είναι με ταπετσαρία του οίκου Pierre Frey της σειράς Confetiss.

Ρεπορτάζ αγοράς: Ιωάννου Βικτώρια

Κείμενο: Αναστασία Γεωργούδη