Πασχαλινά αυγά: Προτάσεις και ιδέες. Ζωφραφίστε, διακοσμήστε πασχαλινά αυγά. Υπέροχες κατασκευές με θέμα το Πάσχα.

H παραπάνω φωτογραφία είναι μια κατασκευή από έτοιμες μπάλες φελιζόλ ντυμένες – κολλημένες με χαρτοπετσέτες με τη γνωστή μέθοδο ντεκουπάζ. Μπορείτε όλες και  όλοι να την κάνετε.

Για το ντεκουπάζ:

3 χαρτοπετσέτες (σχέδιο επιλογής σας)
2 ασπράδια αυγού ελαφρώς χτυπημένα
1 πινέλο
1 ψαλίδι

Πάρτε τις χαρτοπετσέτες και ξεχωρίστε τα φύλλα τους, θα χρησιμοποιήσουμε μόνο το πρώτο φύλλο με τις παραστάσεις. Απλώστε το κομμάτι της χαρτοπετσέτας πάνω στην στρογγυλή κατασκευή μας και βουτώντας το πινέλο μέσα στα ασπράδια περάστε πάνω από τη χαρτοπετσέτα ώστε να μαλακώσει και να κολλήσει. Κόψτε τυχόν κομμάτια χαρτοπετσέτας που είναι περιττά και αφήστε να στεγνώσει η κατασκευή μας.

Στην συνέχεια κόβουμε διάφορα τριγωνάκια  από πορτοκαλί  χαρτί κανσόν το κολλάμε για την μύτη του κόκορα, μια κόκκινη κορδέλα φαρδιά για τον φιόγκο,  θα ζωγραφήσουμε 2 ματάκια του κόκορα και θα χρειαστούμε επίσης δύο  σχοινιά για τα ποδαράκια του κόκορα όπου θα καταλήγουν στα ποδαράκια του μια κατασκευή από χοντρό χαρτόνι κίτρινου χρώματος περασμένο και δεμένο με έναν απλό κόμπο  με  χρωματιστό σπάγγο.

Protaseis kataskeyon gia to pasxa

 Η παραπάνω κατασκευή από χάρτινο πιάτο. Εύκολη κατασκευή κόκορα.

 

 Ζωγραφίστε τα βρασμένα αυγά και δημιουργήστε!

 

Αυγά βρασμένα μέσα σε κόκκινη πλεχτή κατασκευή . Όσες ξέρετε να πλέκετε δημιουργήστε!!!

Ζωγραφίστε φατσούλες στα βρασμένα αυγά και τοποθετήστε τ’ αυγά σε πολύχρωμες θήκες.

tilixte ta ag;a me xrvmata apo ta agaphmena saw mallia

Εφόσον έχετε βράσει τα αυγά τυλίξτε και κολλήστε τα αυγά με πολύχρωμα σύρματα από πίπιζα. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Pasxalines kayaskyes

Vintage style!!!

Καλό Πάσχα!!