Φλωρεντίνες. Τραγανιστές και θρεπτικές ιδανικό γλύκισμα για τα παιδιά.

φλωρεντινες

ΥΛΙΚΑ:

60gr βούτυρο

90gr κρέμα γάλακτος

60gr ζάχαρη

60gr αλέυρι

30gr μέλι

300gr αμύγδαλο φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και το μέλι. Την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις το βούτυρο λιώσει και ενωθούν όλα τα υλικά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το αμύγδαλο. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το μείγμα σε κουταλιές πάνω σε σιλ πατ ή αντικολλητικό χαρτί, σε μέγεθος που θέλουμε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεκολλάμε από την επιφάνεια. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες σε ερμητικά κλειστό δοχείο. Δεν θέλουν καθόλου υγρασία.

Τips: Μπορούμε να φτιάξουμε τις φλωρεντίνες αντικαθιστώντας το αμύγδαλο με ξηρό καρπό της αρεσκείας σας πχ. φιστίκι Αιγίνης, φουντούκια. κα.

Συνταγή της Πόπης Χρυσανθίδου