Φλωρεντίνες. Τραγανιστές και θρεπτικές ιδανικό γλύκισμα για τα παιδιά.
ΥΛΙΚΑ:
60gr βούτυρο
90gr κρέμα γάλακτος
60gr ζάχαρη
60gr αλέυρι
30gr μέλι
300gr αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και το μέλι. Την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις το βούτυρο λιώσει και ενωθούν όλα τα υλικά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το αμύγδαλο. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το μείγμα σε κουταλιές πάνω σε σιλ πατ ή αντικολλητικό χαρτί, σε μέγεθος που θέλουμε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεκολλάμε από την επιφάνεια. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες σε ερμητικά κλειστό δοχείο. Δεν θέλουν καθόλου υγρασία.
Τips: Μπορούμε να φτιάξουμε τις φλωρεντίνες αντικαθιστώντας το αμύγδαλο με ξηρό καρπό της αρεσκείας σας πχ. φιστίκι Αιγίνης, φουντούκια. κα.
Συνταγή της Πόπης Χρυσανθίδου