Το γλυκό αυτό διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Βγάζουμε και κόβουμε όσες φέτες θέλουμε και φυλάμε το υπόλοιπο ξανά στο ψυγείο, καλά τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη.
Για τη βάση
- 50 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
- 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)
- 250 γρ. δημητριακά ρυζιού (τα βρίσκουμε στο ράφι με τα δημητριακά για πρωινό σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
- 50 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
Για την διπλή κρέμα σοκολάτας
- 300 γρ. τυρί μασκαρπόνε (κρεμώδες τυρί που θα βρούμε σε κεσεδάκια, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) ή τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια
- 150 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κουτ. σούπας ζεστό γάλα
- 140 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
- 140 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
- 2 φύλλα ζελατίνη
Βάση: Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ο πυθμένας του μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό.
Στο μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα δημητριακά ρυζιού με τη σκόνη αμυγδάλου. Όταν λιώσει καλά η κουβερτούρα και γίνει λεία και γυαλιστερή, τη μεταφέρω στο μπολ με τα δημητριακά και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχω ντύσει εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη. Ισιώνω καλά το μείγμα ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα της φόρμας και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει καλά.
Διπλή κρέμα:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει και να μοιάζει με γιαούρτι. Την προσθέτω στο μείγμα του μασκαρπόνε, σε δόσεις, ανακατεύοντας με προσοχή και με απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της κρέμας. Σε ένα μπολ μπρίκι βάζω ζεστό το γάλα και τα φύλλα της ζελατίνης και τα αφήνω να μουσκέψουν για 5 λεπτά. Τα στύβω καλά με τα χέρια και τα ρίχνω στο μπολ με την κρέμα. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Μοιράζω την κρέμα σε δύο μπολ. Λιώνω τις δύο σοκολάτες σε διαφορετικά μπεν μαρί. Ρίχνω από μία σοκολάτα σε κάθε μπολ και ανακατεύω καλά κάθε μείγμα.
Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζω το ένα μείγμα σοκολάτας (όποιο θέλω) στην παγωμένη βάση δημητριακών. Από πάνω αδειάζω το δεύτερο μείγμα και ανακατεύω με μεγάλες κινήσεις με τη λάμα ενός μαχαιριού ώστε τα δύο μείγματα να αναμειχθούν χονδρικά και να σχηματίσουν όψη μαρμάρου, με «νερά».
Τυλίγω τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες, μέχρι οι κρέμες να σφίξουν καλά. Για να το ξεφορμάρω, ανασηκώνω τη μεμβράνη μαζί με το γλύκισμα και το βγάζω έξω από τη φόρμα. Το κόβω σε φέτες και σερβίρω.
Για περισσότερα γλυκά της Chef Ντίνας Νικολάου δείτε