Η ΠΙΠΙΤΣΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ..ΣΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Σκοπός αυτής της έκδοσης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τα βασικά μουσικά όργανα και τους ήχους τους. Το CD περιέχει τα τραγούδια και τα ποιήματα του βιβλίου που αποιδίδονται με θεατρικό ύφος από ομάδα ηθοποιών.

Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη

Εικονογράφηση: Νίκος Μαρουλάκης

 Η ΠΙΠΙΤΣΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ

Σκοπός αυτής τις έκδοσης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο τις νότες του πενταγράμμου.Το CD περιέχει τα τραγούδια και τα ποιήματα του βιβλίου που αποδίδονται με θεατρικό ύφος από ομάδα ηθοποιών.

Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη

Εικονογράφηση: Νίκος Μαρουλάκης

H ΠΙΠΙΤΣΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Η δημοφιλέστερη ηρωίδα παιδικών βιβλίων, η Πιπίτσα, ξεκινάει άλλο ένα ταξίδι! Αυτή τη φορά μαθαίνει τα μέσα μεταφοράς σε μια διαδρομή γεμάτη εικόνες και όμορφα τραγούδια!

Μ’ ένα αεροπλάνο ή μήπως με το πλοίο;
Με το τρένο της γραμμής ή μ’ ένα λεωφορείο;

Η Πιπίτσα ταξιδεύει στα μέσα μεταφοράς και εξερευνεί μαζί με τους μικρούς της φίλους κάθε γωνιά της γης.

Βγάλτε εισιτήριο και φύγαμε!

Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη

Εικονογράφηση: Ιούλιος Μαρουλάκης

Τα παραπάνω παιδικά βιβλία αφορούν ηλικίες απο 3 ετών.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

   Μάρω Θεοδωράκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του συστήματος Ορφ και σεμινάρια φωνητικής δραματουργίας. Δίδαξε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Πάρου και στο Εθνικό Ωδείο της Αγίας Παρασκευής, ενώ εφάρμοσε το μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι σε δραματικές σχολές και θεατρικά εργαστήρια, ενώ συμμετέχει σε θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις είτε ως μουσικός επιμελητής είτε ως μουσικός διδάσκαλος. Συνεργάστηκε με τον Άγγλο σκηνοθέτη Robert Crombie, γράφοντας μουσική για δύο ταινίες του (Yalta Film Productions). Μόνιμη συνεργάτης του περιοδικού Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, έχει γράψει πολλά παιδικά βιβλία –κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Διάπλαση, Ταξιδευτής, Δίπτυχο– με θέματα που αφορούν, κυρίως, στη μουσική.