Τρία παιδικά βιβλία για τρείς γυναίκες με ιστορία. Τρία παιδικά βιογραφικά βιβλία για τρεις σπουδαίες γυναίκες που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα τη δική τους ιστορία, που θα ήταν καλό να υπάρχει στη βιβλιοθήκη μας.

μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

Σχεδιάστριες, ζωγράφοι, εξερευνήτριες, επιστημόνισσες…

Γυναίκες μοναδικές από τις οποίες έχουμε πολλά να μάθουμε και με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε.

Γυναίκες που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία!

 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ήταν στην παιδική ηλικία τους άνθρωποι που διέπρεψαν για το έργο τους και έγιναν πρότυπα για πολλές γενιές;

Δεν είναι υπέροχο ένα βιβλίο να μπορεί να διδάξει στα παιδιά και ειδικά στα μικρά κορίτσια πως κάθε όνειρό τους μπορεί να γίνει πραγματικότητα αρκεί να έχουν θάρρος και επιμονή;

Με βάση τις παραπάνω σκέψεις οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν με υπερηφάνεια μια νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων με τίτλο μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, η οποία έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 17 γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Κάθε βιβλίο της σειράς φιλοξενεί ένα μικρό βιογραφικό της εκάστοτε πρωταγωνίστριας στο τέλος και οι τρεις πρώτοι τίτλοι μάς παρουσιάζουν τη Μαρί Κιουρί, την Αγκάθα Κρίστι και την Κοκό Σανέλ.

 

Κοκό Σανέλ

Συγγραφέας:Mª Isabel Sánchez Vergara 

Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Βιβλία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Τιμή: 10,99 €

Από μικρή η Γκαμπριέλ ήταν ένα παιδί ξεχωριστό, κι αυτό δεν άρεσε πολύ στις μοναχές που τη μεγάλωσαν στο ορφανοτροφείο. Όμως η Γκαμπριέλ ήξερε πως η διαφορετικότητά της ήταν και η δύναμή της, γι’ αυτό κι όταν μεγάλωσε έκανε τα πάντα αλλιώς για τις γυναίκες, ακόμα και το όνομά της άλλαξε σε… Κοκό. Επενδύοντας στα μοτίβα, τα απαλά χρώματα και τις στρώσεις που χαρακτηρίζουν το σχεδιαστικό στυλ της Κοκό Σανέλ, η εικονογράφηση του βιβλίου κατορθώνει να μας μεταφέρει στον κομψό κόσμο της.

Η ΣυγγραφέαςMª Isabel Sánchez Vergara γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και είναι συγγραφέας και creative director. Ήθελε από μικρή να γίνει συγγραφέας αλλά όταν μεγάλωσε κατέληξε στο χώρο της διαφήμισης. Πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε να κάνει αυτοέκδοση σε ένα έργο που επεξεργαζόταν πολύ καιρό. Άνοιξε ένα μικρό e-shop και τοποθέτησε μερικά βιβλία σε καταστήματα της γειτονιάς της. Σύντομα, είχε πουλήσει όλα τα αντίτυπά της. Έκτοτε την πλησίασαν αρκετοί εκδοτικοί οίκοι και έτσι η Mª Isabel άρχισε να γράφει πιο εντατικά. Σήμερα είναι πιο γνωστή ως συγγραφέας μεγάλου μέρους της σειράς μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ. Κάθε βιβλίο αναφέρει την ιστορία της παιδικής ηλικίας της εκάστοτε ηρωίδας με έναν διασκεδαστικό, άμεσο τρόπο που επιτρέπει στους μικρούς  αναγνώστες να ταυτιστούν με τους χαρακτήρες σε κάθε ιστορία.

Η Εικονογράφος: Η Ana Albero σπούδασε εικονογράφηση στo ENSAD (École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs) στο Παρίσι καθώς και στο UdK (Berlin University of the Arts) στο Βερολίνο, από όπου αποφοίτησε το 2008. Μαζί με τους Till Hafenbrak και Paul Paetzel έχουν ιδρύσει την καλλιτεχνική ομάδα Edition Biografiktion. Ζει στο Βερολίνο όπου εργάζεται ως εικονογράφος σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους από όλο τον κόσμο.

Μαρί Κιουρί

Συγγραφέας:Mª Isabel Sánchez Vergara 

Εικονογράφηση: Frau Isa

Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Βιβλία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Τιμή: 10,99 €

Η ιστορία της Μαρί Κιουρί που από μικρή είχε αποφασίσει πως εκείνη με την επιστήμη ήθελε να ασχοληθεί παρά πριγκίπισσα να γίνει. Οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν μέσα σε λίγες σελίδες, τους πιο σημαντικούς σταθμούς στη ζωή της δις βραβευμένης με Νόμπελ επιστημόνισσας, ποιο ήταν το πιο σημαντικό επίτευγμά της και τι μπορούν να καταφέρουν ακολουθώντας το παράδειγμα της. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι ατμοσφαιρική, με απλές και καθαρές γραμμές που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση της ιστορίας και στο να κάνουν πιο ευχάριστη την ανάγνωση μιας αληθινής ιστορίας.

Εικονοράφος: Η Frau Isa είναι καλλιτέχνης και εικονογράφος που ζει στη Βιέννη. Συνήθως ζωγραφίζει με ακρυλικά σε καμβά αλλά μερικές φορές χρησιμοποιεί και τον υπολογιστή για να ολοκληρώσει κάποια εικονογράφηση. Με τον σύζυγό της Όλιβερ διατηρούν ένα ατελιέ γραφιστικής και εικονογράφησης

Αγκάθα Κρίστι

Συγγραφέας:Mª Isabel Sánchez Vergara 

Εικονογράφηση: Elisa Munsó

Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Βιβλία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

 Τιμή: 10,99 €

Η ιστορία της Αγκάθα Κρίστι που από μικρή απολάμβανε να διαβάζει ιστορίες, οι οποίες οδηγούσαν πάντα σε πολλές δικές της απορίες. Πώς την επηρέασε η εμπειρία της ως νοσοκόμα που είχε κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου; Ποιοι ήταν οι πιο γνωστοί ήρωες που δημιούργησε; Γιατί την αποκάλεσαν «βασίλισσα του μυστηρίου»; Τι συμβουλή θα μας έδινε σήμερα; Όλες οι απαντήσεις δίνονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου! Το λευκό, το μαύρο και το κόκκινο είναι τα χρώματα που κυριαρχούν στην εικονογράφηση του βιβλίου και σε συνδυασμό με τη γραμμική αισθητική της, ενισχύουν τον αέρα μυστηρίου που αρμόζει σε μια ιστορία για την Αγκάθα Κρίστι.

Η Εικονογράφος: Η Elisa Munsó είναι  Ισπανίδα εικονογράφος. Σπούδασε καλές τέχνες και εικονογράφηση στη Βαρκελώνη. Το 2013 άνοιξε τη δική της γκαλερί «El Diluvio Universal», ενώ η δουλειά της έχει προβληθεί σε πολλές γκαλερί τέχνης στην Ισπανία