Θεραπευτικά tips

«Θεραπευτικά» tips που ανά τους αιώνες από τόπο σε τόπο και από στόμα σε στόμα μέχρι τις μέρες μαςμπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε κάποιο πόνο πριν πάμε στο γιατρό.

Μέλι μετά από ποτό

Ύστερα από υπερκατανάλωση αλκοολούχων ποτών, καλό είναι να φάμε 2 κουταλάκια μέλι. Το μέλι περιέχει φρουκτόζη που βοηθάει να απορροφηθούν πιο γρήγορα οι ποσότητες του αλκοόλ που έχουμε πιεί.

Τόνικ για τις κράμπες

Ένα ποτήρι τόνικ πριν τον ύπνο μπορεί να προλάβει τις κράμπες. Το νερό τόνικ περιέχει την ουσία κινίνη που του δίνει αυτήν την πικρή γεύση του. Η ουσία αυτή προλαμβάνει τους σπασμούς των μυών που προκαλούν τις κράμπες.

Λεμόνι για τη διάρροια

Εάν το παιδί έχει διάρροια, σταγόνες από λεμόνι σε λίγο νεράκι βοηθάνε άμεσα στη μείωση της κινητικότητας του εντέρου, καθώς και στην ενυδάτωση του παιδιού.

Ξύδι για τα κοψίματα

Να αποφύγουμε να κοπούμε είναι πρακτικά αδύνατο. Δεν πρέπει, όμως, να ανησυχούμε, γιατί χρησιμοποιώντας ξύδι, θα ξεπεραστεί το κόψιμο γρήγορα και ανώδυνα. Οι αντισηπτική δράση του, βοηθά τον οργανισμό να επουλώνει πιο γρήγορα τις πληγές, να αποφεύγει μολύνσεις και να απαλύνει τον πόνο σε μεγάλο βαθμό και σύντομα.

Για το κρυολόγημα

Η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή λεμφοκυττάρων, δηλαδή κάποιων κυττάρων που είναι κλειδιά για την παραγωγή αντισωμάτων. Επίσης, η παρουσία της βιταμίνης C στον οργανισμό αυξάνει σίγουρα την παραγωγή ιντερφερόνης, μιας αμυντικής ουσίας του σώματος, η οποία “ειδικεύεται” στις ιώσεις. Βιταμίνη C  έχουν τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα ακτινίδια, οι πιπεριές, η παπάγια.

 Για τον λόξυγγα

Τώμε λίγη ζάχαρη.

Εσπρέσο για την ημικρανία

Ενα δυνατό εσπρεσάκι μαζί με μπόλικο νερό και στη συνέχεια 20 λεπτά γυμναστική. Ο οργανισμός ρυθμίζει έτσι καλύτερα την ποσότητα αίματος που πηγαίνει στον εγκέφαλο και αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ημικρανίας.

Βήχας με φλέματα

Φτιάχουμε τσάι με λιναρόσπορο. Επειδή είναι άγευστο το τσάι με λιναρόσπορο προσθέτουμε και ένα αρωματικό βότανο. Πίνουμε ένα φλιτζάνι τσάι τρεις φορές την ημέρα..

Τσιμπήματα εντόμων

Βρέξτε το σημείο που σας τσίμπησε το έντομο και ρίξτε επάνω αλάτι για να ανακουφιστείτε από τον πόνο.

Θαμπά μαλλιά

Τα θαμπά μαλλά τα ξέπλένουμε με λίγο ξύδι!