Μαρμελάδα μούσμουλο

Ένα αδικημένο φρούτο που μεταμορφώνεται σε μια θαυμάσια γευστική μαρμελάδα σαν βερίκοκο… Τι καλύτερο για απογευματινό γλυκό ή πρωινό

ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά μούσμουλα ακαθάριστα
Τελικό βάρος μούσμουλα 850-900gr (η σάρκα τους)
2 μήλα
1 βανίλια
Λίγη κανέλα
600gr ζάχαρη
1 ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζεις τα μούσμουλα και αφαιρείς τα κουκούτσια και την μεμβράνη τους, και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια. Βάζεις το νερό στην κατασαρόλα, τα μούσμουλα, τη βανίλια, τα καθαρισμένα μήλα κομμένα σε κυβάκια, τη ζάχαρη και σιγοβράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Ανακατεύεις συνεχώς για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.Στη συνέχεια πολτοποιούμε με το μπλέντερ…τόσο όσο και το αφήνεις να βράσει για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα νερά του.
Προσοχή την ανακατεύω σε συχνά διαστήματα.

Πως καταλαβαίνουμε ότι έχει γίνει η μαρμελάδα;
Βάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε κρύο πιάτο με κάποια κλίση όπου θα φαίνεται πηχτή.…Διατηρείται στο ψυγείο

Πηγή://biomagazine.gr

instagram.com/biomagazinegr

Photography: PBweb.gr