Ο Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Ρίτα Αντωνοπούλου και άλλοι, μας ταξιδεύουν σε ένα μουσικό παραμύθι με τίτλο «Οι περιπέτειες του Ηρακλή», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά, κυρίως, προσχολικής ηλικίας και του Δημοτικού (2 έως 8 ετών) και περιλαμβάνει εικονογραφημένο βιβλίο, cd και μουσικές παρτιτούρες για παιδιά.

Η μουσική (cd) είναι ηχογραφημένη από κλασική συμφωνική ορχήστρα, τα κείμενα αφηγείται ηθοποιός (Άγγελος Μπούρας) και πάνω από 90 παιδιά συμμετέχουν ως χορωδία και στη δράση.

«Οι Περιπέτειες του Ηρακλή» είναι ένα μουσικό παραμύθι με πρωταγωνιστή έναν σκύλο, τον Ηρακλή, που ταξιδεύει σε διάφορες χώρες, συναντά άλλα ζώα και μοιράζεται μαζί μας τις ιστορίες τους μέσα από τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών και διαλόγους με παιδιά.

Σ΄ αυτό το  ταξίδι που ξεκινά από την Αθήνα και φτάνει μέχρι την Ινδία, γνωρίζεται με το δελφίνι, το γαϊδούρι, την αρκούδα, τον βάτραχο, την καμήλα, τον ιπποπόταμο, τη μαϊμού, τον ημίονο, την ελεφαντίνα, τον παπαγάλο και το ζαρκάδι. Μέσα από το ταξίδι του μας μεταφέρει μηνύματα για τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση και την ελευθερία, την αξία της προσπάθειας και της επιμονής.

Η μουσική είναι του Στέργιου Γαργάλα και οι στίχοι της Ζωής Παναγιωτοπούλου. Τα τραγούδια, με τον ήχο κλασικής συμφωνικής ορχήστρας ερμηνεύουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μπάμπης Στόκας, Ασημένια Γαργάλα Ζαγοραίου, Στέργιος Γαργάλας και ο Άγγελος Μπούρας που αφηγείται και τα κείμενα.

Το βιβλίο – cd συνοδεύεται  από  παρτιτούρες, σε ξεχωριστή έκδοση, όπου έχει γίνει διασκευή των τραγουδιών για πιάνο, κιθάρα και φωνή.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή πρόταση για όσους αγαπούν την περιπέτεια και το  τραγούδι!