Μια φοβερή γλυκιά συνταγή για όσες και όσοι λατρεύουν τη σοκολάτα, της Ντίνας Νικολάου, σοκολατένια τούρτα ” Κόλαση”. Αν και πλησιάζει το καλοκαιράκι και θα βάλουμε το μαγιό μας ….ένα κομματάκι τούρτα δεν μας πειράζει έτσι;
- 150 γρ. καλής ποιότητας κουβερτούρα 55% κακάο
- 300 γρ. βούτυρο, αγελαδινό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 αυγά, βιολογικά
- 130 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. σκόνη κακάο
- 10 μπάρες δημητριακών, με φρούτα
- 4 σοκολατένια σνακ, γεμιστά με φράουλα ή κεράσι (τύπου Κiss)
Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), μέχρι να γίνουν λείο μείγμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Οση ώρα λιώνει η σοκολάτα, χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω το κακάο και ανακατεύω λίγο ακόμη.
Αδειάζω το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα, πάνω στο μπεν μαρί και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ενιαίο και λείο. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει αρκετά.
Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μέτριας, μακρόστενης φόρμας για κέικ, αφήνοντάς την να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα. Αδειάζω το 1/3 του μείγματος στη φόρμα και το καλύπτω με 6 από τις μπάρες δημητριακών, σε μονή στρώση, τις οποίες πιέζω να μισοβυθιστούν στο μείγμα. Τις σκεπάζω με άλλο 1/3 από το μείγμα και το καλύπτω με τα σνακ σοκολάτας, τα οποία μισοβυθίζω και αυτά στη σοκολάτα. Τέλος, καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας. Θρυμματίζω 2 από τις μπάρες δημητριακών που έχουν μείνει και σκορπίζω το τρίμμα πάνω στην κρέμα σοκολάτας. Παραμονή στο ψυγείο 4 ώρες.