ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» -για μία ακόμα χρονιά- και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και θύματα Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιά, Missing Children Europe (MCE) συνδιοργανώνουν την Ευρωπαϊκή Συνάντηση «Όταν κάθε λεπτό μετράει», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

 Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις 11:00, στις Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10).

116000_295x

 Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης θα παρουσιαστούν:

  • Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τις Εξαφανίσεις Ανηλίκων στην Ελλάδα και διεθνώς από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον οργανισμό Missing Children Europe
  • Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τις Εξαφανίσεις Ανηλίκων στην Ελλάδα από την Ελληνική Αστυνομία
  •  Νέες πρωτοβουλίες σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών Εξαφανισμένων Παιδιών στην Ελλάδα και διεθνώς
  • Τα Συστήματα Εντοπισμού Εξαφανισμένων Παιδιών (Child Alert System) στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και πραγματικά περιστατικά που έχουν λάβει χώρα των οποίων η αντιμετώπισή τους απαιτούσε διακρατική διαχείριση

Στο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Missing Children – Out of Focus» της φωτογράφου Natalie Hill.Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι μικροί μας προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση σε κουκλοθέατρο «Το παπάκι πάει …» αλλά και την αφήγηση του παραμυθιού «Αφήνοντας το χέρι της μαμάς».Ένας διαδραστικός τρόπος για να αντιληφθούν τα παιδιά το θέμα των εξαφανίσεων καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να παραμείνουν ασφαλή.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί απελευθέρωση μπαλονιών από παιδιά σε κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης, ως μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί σε όλο τον κόσμο και στους γονείς τους!

Εγγραφείτε στο AMBER ALERT HELLAS!!!

Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας ώστε κάθε παιδί να βρει το δρόμο για το σπίτι του.

11 6000 Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά

Κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις του κόσμου περισσότερα από 10.000 μπαλόνια απελευθερώνονται ως ένδειξη μνήμης και αλληλεγγύης! Μήνυμα όλων: Βοηθήστε τα να βρουν το δρόμο για το σπίτι!