Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων παρουσίας και προσφοράς, το «Ίδρυμα Παναγιώτη & Έφης Μιχελή» προσκαλεί, για πρώτη φορά, μικρούς «εξερευνητές» σ’ ένα παιχνίδι ανακάλυψης.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ., στην Αίθουσα Εκθέσεων και Εκδηλώσεων του Ιδρύματος, οι μικροί «εξερευνητές» θα πάρουν μέρος σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, που θα τους οδηγήσει στον  «χαμένο» πίνακα της Έφης Μιχελή.

Μέσα από παιγνιώδεις διαδρομές παρατήρησης, σκέψης και αναζήτησης τα παιδιά 6-10 χρονών θα γνωρίσουν τη ναΐφ ζωγραφική. Θα κάνουν στάση στα Ιλίσσια, σε ένα Παλιό σπίτι στην οδό Σπευσίππου, θα «μυρίσουν» τη φρεσκάδα της Μπουγάδας στην Πλάκα και θα αναζητήσουν τα τείχη της Ακρόπολης. Και όλα αυτά, με στόχο… την καλούμπα που οδηγεί στον Χαρταετό της Έφης Μιχελή. O πίνακας θα σταθεί αφορμή για να συνθέσουν τα παιδιά το δικό τους ναφ έργο στο αυτοσχέδιο ατελιέ, στην Αίθουσα Εκθέσεων και Εκδηλώσεων του Ιδρύματος, όπου εκτίθενται έργα της Έφης Μιχελή από τη συλλογή του Ιδρύματος.

Η ζωγράφος Έφη Μιχελή (1906-1984) υπήρξε δραστήρια τόσο ως δημιουργός που αγκάλιασε την ναΐφ τεχνοτροπία, όσο και ως μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής και της εκδοτικής επιτροπής του περιοδικού Χρονικά Αισθητικής. To 1979, μια δεκαετία μετά τον θάνατο του συζύγου της και κορυφαίου Έλληνα θεωρητικού της αρχιτεκτονικής και της φιλοσοφίας της τέχνης, Παναγιώτη Α. Μιχελή, ίδρυσε το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή, του οποίου υπήρξε η πρώτη Πρόεδρος.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για παιδιά 6-10 ετών, έχει διάρκεια 90 λεπτά, με κόστος συμμετοχής 5 ευρώ. Απαιτείται η κράτηση θέσης, που μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο 210 7218626.  Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η Άννα-Μαρία Βλάσση, ενώ ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από την Opus-  Οργανισμός Ανάδειξης Πολιτισμού.

 

1 χαρταετός, 2 παιδιά και 5 κότες χάθηκαν!

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, 11.30 π.μ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-10 ετών

Διάρκεια: 90 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ.

Για κράτηση θέσης: 210 7218626.

Διεύθυνση: Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή, Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 79, 115 21, Αθήνα, στάση ΜΕΤΡΟ Μέγαρο Μουσικής | τ.: 210 72 18 626 | www.michelisfoundation.gr

Λεζάντες φωτογραφιών

  • Η πολυκατοικία, με τη χαρακτηριστική «γοργόνα», που σχεδίασε ο Π. Μιχελής και στεγάζει το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή, στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 79. c. Β. Ζαβός
  • Πορτρέτο της Έφης Μιχελή στο ατελιέ της
  • Ο Χαρταετός, Έφη Μιχελή, 1955

……………….

Για πληροφορίες σχετικά με θέματα Τύπου: OPUS Integrated Communication 210 3635660 | Άννα Ζαρίφη 6934415084 & Ναταλία Κατηφόρη 6972345289

 

Tο Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή

Tο Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια παρουσίας στον χώρο της μελέτης, προαγωγής και διάδοσης της αισθητικής, της φιλοσοφίας της τέχνης και της ναΐφ ζωγραφικής. Στα 40 χρόνια λειτουργίας του, έχει επιχορηγήσει ελληνικά ΑΕΙ για υποτροφίες 400 αποφοίτων τους σε μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό με γνωστικό αντικείμενο την Αισθητική, έχει πραγματοποιήσει  περισσότερες από 30 επιστημονικές εκδόσεις, έχει διοργανώσει με επιτυχία συνέδρια, σεμινάρια, διαλέξεις και καλλιτεχνικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει θεσπίσει τη Θέση Μιχελή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη διδασκαλία της Αισθητικής, και, τέλος, προσφέρει χορηγίες σε πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς με παράλληλους σκοπούς.

Στο ίδιο κτήριο λειτουργεί η Βιβλιοθήκη Αισθητικής του Ιδρύματος, που είναι ανοικτή για το κοινό και ειδικεύεται σε θέματα αισθητικής, αλλά και αρχιτεκτονικής, καλών τεχνών, φιλοσοφίας της τέχνης και φιλοσοφίας. Ο ηλεκτρονικός κατάλογος της Βιβλιοθήκης (OPAC) είναι προσιτός στον αναγνώστη μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος (www.michelisfoundation.gr) και περιέχει περίπου 25.000 εγγραφές που αφορούν ελληνικές και ξενόγλωσσες εκδόσεις, περίπου 1.000 σπάνια ανάτυπα άρθρων και μία μοναδική βιβλιογραφία με 5.000 άρθρα από τα πέντε διεθνώς εγκυρότερα περιοδικά αισθητικής, τα οποία υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη σε πλήρεις σειρές.