7 τύποι ταπετσαρίας. Ο ιδανικότερος τρόπος για την “Ανακαίνιση και διακόσμηση του σπιτιού σας“. Ταπετσαρίες για το παιδικό δωμάτιο, Ταπετσαρίες για το εφηβικό δωμάτιο,  Ταπετσαρίες για το σαλόνι,  Ταπετσαρίες για την κρεβατοκάμαρα. Επένδυση ταπετσαρίας για διαχωριστικό δωματίου.

Σε κάθε ανακίνιση σπιτιού η πιο σίγουρη παρέμβαση είναι αυτή που γίνεται στους χρωματισμούς των τοίχων του σπιτιού. Όμως τις περισσότερες φορές έχετε βαρεθεί την εικόνα  του σπιτιού σας. Ψάχνετε για μια χρωματιστή και ζωηρή εναλλακτική λύση στο απλό βάψιμο; Νιώθετε πως θέλετε μια μικρή ανακαίνιση στο σπίτι, στο σαλόνι σας, ή στην κρεβατοκάμαρα σας; Ετοιμάζεται το παιδικό δωμάτιο του παιδιού σας; Μετατρέπεται το παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό δωμάτιο; Εάν ναι,  τότε οι ταπετσαρίες αποτελούν μια καλή λύση για εσάς. Υπάρχουν αρκετοί τύποι ταπετσαρίας που καλύπτουν όλα τα γούστα με τα πλεονεκτήματα και τις δυσκολίες τους στον τρόπο εφαρμογής, οι οποίες θα αναλυθούν παρακάτω.

Μια ταπετσαρία αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση διακόσμησης. Παράγονται από φυσικά υλικά και έτσι δεν είναι βλαβερές για την υγεία ενώ παράλληλα καθαρίζονται πολύ εύκολα. Με μια ταπετσαρία μπορείτε εύκολα να δώσετε νέα όψη στο σπίτι σας σε μια μόλις μέρα.

Για την κάλυψη των τοίχων σας με ταπετσαρία, θα χρειαστείτε κάποια υλικά (κόλλα, ρολό, σατινέ σοβάς, γυαλόχαρτο και ταπετσαρία) και κάποια εργαλεία τα οποία θα τα βρείτε εύκολα: κουβάς, ρολό βαφής, σπάτουλα, αναδευτήρας, μεζούρα, χάρακας, ψαλίδι, κόφτης, βούρτσα κόλλας, βούρτσα για αφαίρεση αέρα, αλφάδι, και μια σκάλα.

Σας συμβουλεύουμε να μετρήστε την περιοχή που θέλετε να καλύψετε και να αγοράστε 10% μεγαλύτερη έκταση ταπετσαρίας. Καταρχήν  επιλέγουμε τον τύπο ταπετσαρίας που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχουν αρκετοί τύποι στην αγορά. Ανάμεσα σε αυτούς διαλέγουμε τον τύπο ταπετσαρίας που ταιριάζει στην αισθητική μας και …στην τσέπη μας.

7 τύποι ταπετσαρίας

“O ιδανικότερος τρόπος ανακαίνισης και διακόσμησης σπιτιού”.

1. Απλή χάρτινη ταπετσαρία

Παράγεται από μονή στρώση χαρτιού πρώτης ποιότητας. Μόλις τυπωθεί το χρώμα και το σχέδιο ένα ανάγλυφο τελείωμα εφαρμόζεται στην επιφάνεια. Η διάρκεια ζωή της ταπετσαρίας είναι μικρή σε σχέση με άλλους τύπους.

2. Ανάγλυφη ταπετσαρία

Παράγεται από διπλή στρώση πρώτης ποιότητας χαρτιού. Το σχέδιο είναι ανάγλυφο και αποτελεί μια ανθεκτική επιλογή.

3. Βινυλική ταπετσαρία

Μπορεί να βρεθεί με χαρτί ή επένδυση non woven στην πίσω πλευρά: Είναι ο πιο κοινός τύπος που χρησιμοποιείται στις μέρες μας. Το εξωτερικό της ταπετσαρίας είναι PVC. Το PVC επιτρέπει την ανάγλυφη εμφάνιση των σχεδίων. Μόλις κολλήσει στον τοίχο δεν φαίνονται καθόλου ραφές…Είναι εύκολο να καθαριστεί και είναι πιο ανθεκτική στο φως και σε άλλους εξωτερικούς παράγοντες.

4. Βαφόμενη ταπετσαρία

Είναι βασισμένη σε PVC και μπορεί να βαφτεί από πάνω αρκετές φορές.

5. Υαλοϋφασμα ταπετσαρία

Παράγεται από λεπτές ίνες γυαλιού που έχουν στεγνωθεί σε φούρνο. Αυτές οι ίνες γυαλιού στην συνέχεια υφαίνονται σαν σε ύφασμα. Ο συγκεκριμένος τύπος ταπετσαρίας πριν κρεμαστεί απαιτεί λεπτομερή προετοιμασία.

6. Υφασμάτινη ταπετσαρία

Η εξωτερική επιφάνεια αυτού του τύπου ταπετσαρίας είναι καλυμμένη με ύφασμα. Οι υφασμάτινες ταπετσαρίες μπορούν να δώσουν μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια. Μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου είναι στην ιδιαίτερη ακουστική αίσθηση που προσφέρει.

7. Βινυλική ταπετσαρία με Υφασμάτινο Υπόστρωμα

Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας είναι φτιαγμένος από ύφασμα ενώ η εξωτερική επιφάνεια είναι από PVC. Είναι ο ιδανικός τύπος για ξενοδοχεία, εστιατόρια, και καταστήματα. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό με σχετικά υψηλό αρχικό κόστος συγκριτικά με τους υπόλοιπους τύπους.

Κατά την αγορά και τη χρήση ταπετσαρίας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα σήματα που αναγράφονται στη συσκευασία, γιατί μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή και τον καθαρισμό της ταπετσαρίας σας.

 

Ταπετσαρίες Γκιργκιρής

Καραολή & Δημητρίου 164, Εύοσμος – Θεσ/νίκη, τηλ: 2310 669123

Επιμέλεια κειμένου : Ιωάννου Βικτώρια