Cupcakes με ροδόνερο μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 180 γρ. γάλα
  • 30 γρ. ροδόνερο

Επικάλυψη

  • 200 γρ. πολύ λεπτή ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 20 γρ. ροδόνερο
  • 100 γρ. ασπράδι αυγού (από περίπου 3-4 αυγά)
  • 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Διακόσμηση

  • ζαχαρωμένα πέταλα λουλουδιών
  • καραμελάκια smarties ή M&M’s

*Αν δεν βρούμε ψιλή, αλέθουμε κοινή ζάχαρη στο μούλτι.

Μερίδες: περίπου 8-10 (ανάλογα με το μέγεθος), Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 15΄-20΄

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και μόλις γίνουν σαν κρέμα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Στο τέλος, προσθέτουμε το γάλα και το ροδόνερο ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες για μάφιν ή σε καραμελόχαρτα. Αν δεν έχουμε, θα βρούμε στο σουπερμάρκετ αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Επικάλυψη
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ροδόνερο σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το σιρόπι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε μέσα το καυτό σιρόπι σιγά-σιγά (με αργή ροή σαν κλωστή), ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου δέσει και σφίξει καλά η μαρέγκα. Στο τέλος προσθέτουμε και το χρώμα. Με μία σπάτουλα τοποθετούμε αρκετή από την επικάλυψη πάνω από τα ψημένα cupcakes και γαρνίρουμε με ζαχαρωμένα πέταλα λουλουδιών ή με smarties ή Μ&M’s.

Τip Μπορούμε να μοιράσουμε τη μαρέγκα της επικάλυψης σε δύο-τρεις δόσεις και να βάψουμε την καθεμία με διαφορετικό χρώμα, για να έχουμε κάπκεϊκ πολλών χρωμάτων.

 Περισσότερες συνταγές στο site www.steliosparliaros.gr