devolo Mesh WiFi: Συνδυάζουμε το καλύτερο ανάμεσα σε δύο κόσμους!

To WiFi μέσα στο σπίτι αποτελεί σημαντικό παράγοντα της ζωής μας σήμερα. Η εργασία από το home office που έχουμε δημιουργήσει αλλά και πολλές καθημερινές μας στιγμές, περνάνε μέσα από τις δυνατότητες του Internet που διαθέτει ο καθένας μας στον προσωπικό του χώρο. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που το σήμα του Internet δεν διαμοιράζεται με την ίδια δυναμική σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Οι τοίχοι, η απόσταση, ο τρόπος σύνδεσης και διαμοιρασμού, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μας έχουν κάνει να αναρωτηθούμε: «Εδώ, πιάνει το Internet;». Πλέον, υπάρχει η απάντηση σε αυτό το ερώτημα και λέγεται Mesh WiFi. Ο νέος τεχνολογικός όρος που όλο και περισσότερο ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά ήρθε για να μας δώσει «WiFi παντού!»

Τι είναι το Mesh WiFi;

Οι παλιάς τεχνολογίας συσκευές powerline που μεταφέρουν το Internet μέσα από τη γραμμή του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς καλώδια, δίνουν τη δυνατότητα να έχεις σήμα WiFi σε όλους τους χώρους του σπιτιού, συνδέοντάς τες  στο router του εκάστοτε παρόχου. Ναι, έτσι το μεγαλύτερο μέρος των χώρων έχει καλυφθεί, ενώ για επιπλέον κάλυψη μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα και συσκευές όπως extenders, που αναμεταδίδουν το σήμα και επεκτείνουν την εμβέλεια σε νέους χώρους. Η ταχύτητα, όμως και η δυναμική του σήματος WiFi μπορεί ακόμα να μεταβάλλεται και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια… Όχι πια!

Αν συνδέσετε τον router του παρόχου και είστε έτοιμοι να εργασθείτε, ή απλά θέλετε να κινηθείτε με το smartphone σε όλους τους χώρους του σπιτιού έχοντας την ίδια ισχυρή εμβέλεια σήματος, να ανεβείτε στον πάνω όροφο ή να βγείτε στη βεράντα, χωρίς να σκεφτείτε ούτε στιγμή, για τις δυνατότητες του WiFi, τότε έχετε την απάντηση!

Αυτό ακριβώς επιτυγχάνει η τεχνολογία Mesh WiFi που είναι ενσωματωμένη στα νέα προηγμένα powerline devolo Magic.  Προσθέτοντας ουσιαστικά επιπλέον σημεία πρόσβασης WiFi (με τη χρήση προσαρμογέων powerlines) σε διάφορους χώρους του σπιτιού και ειδικότερα σε αυτούς που δεν φτάνει το σήμα. Έτσι, δημιουργείται  ένα αόρατο πλέγμα WiFi μεταξύ των χώρων αυτών, διαμοιράζοντας το σήμα έξυπνα, γρήγορα και κυριολεκτικά παντού. Το Mesh WiFi σημαίνει ότι έχετε γρήγορη και δυνατή σύνδεση WiFi σε όλους τους χώρους του σπιτιού, αξιοποιώντας το υπάρχον router σας και τα devolo Magic powerlines.

Έξυπνα: Κάνοντας την τέλεια αλληλοκάλυψη

Θα μπορούσε να είναι όρος ενός συστήματος μιας ομάδας, όμως όσον αφορά στην τεχνολογία Mesh WiFi, η αλληλοκάλυψη του σήματος είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε.  Όταν μιλάμε για WiFi, η συσκευή σας (smartphone, tablet, laptop, smart TV κλπ), συνδέεται αυτόματα στο ισχυρότερο σημείο πρόσβασης WiFi, όπου και αν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι σας.

Πριν την τεχνολογία Mesh WiFi, η συσκευή σας, συνέχιζε να λαμβάνει σήμα από το σημείο πρόσβασης που είχε συνδεθεί αρχικά, ακόμα και αν υπήρχαν πιο κοντά άλλα διαθέσιμα σημεία πρόσβασης με ισχυρότερο σήμα και άλλαζε το WiFi σημείο πρόσβασης μόνο όταν η σύνδεση της συσκευής σας είχε χαθεί πλήρως. Αυτό πλέον, ανήκει στο παρελθόν!  Γιατί το Mesh WiFi «σκέφτεται» έξυπνα χάρη στο χαρακτηριστικό Fast Roaming, με το οποίο κάθε συσκευή σας  συνδέεται πάντα στο ισχυρότερο σημείο πρόσβασης WiFi! Σε συνδυασμό με τη λειτουργία Single SSID (γνωστή και ως WPS), όλοι οι προσαρμογείς devolo και το router αποκτούν κοινή SSID και εμφανίζονται στις συσκευές και στους χρήστες ως ένα μεγάλο ενιαίο ασύρματο δίκτυο.

Γρήγορα: Τόσο που δεν αντιλαμβάνεστε την αλλαγή

Η εναλλαγή μεταξύ των σημείων πρόσβασης WiFi γίνεται τόσο γρήγορα ώστε ο χρήστης να μπορεί να σερφάρει, να μεταδίδει ή να παίζει παιχνίδια χωρίς διακοπή! Είναι μαγικό και γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό όταν μάθετε ότι μέσα σε ένα δίκτυο WiFi, μόνο μία συσκευή μπορεί να μεταδίδει ή να λαμβάνει δεδομένα μία συγκεκριμένη στιγμή. Στην πράξη, η ταχύτητα είναι τέτοια ώστε η σύνδεση στο router ή στο WiFi powerline σημείο πρόσβασης να εναλλάσσεται τόσο γρήγορα μεταξύ των συσκευών, που δίνει στο χρήστη την εντύπωση ότι όλες οι συσκευές είναι ταυτόχρονα online και με την ίδια ταχύτητα. Η λειτουργία αυτή λέγεται Band Steering και είναι η λύση που δίνει το Mesh WiFi για σταθερή και δυνατή σύνδεση, καθώς επιλέγει αυτόματα το βέλτιστο κανάλι WiFi για να συνδεθεί κάθε τελική συσκευή (κινητό, tablet, laptop κα).

Επίσης, το Mesh WiFi χρησιμοποιεί το Airtime Fairness. Το χαρακτηριστικό που δίνει τη δυνατότητα «επιλογής» ανάμεσα στις γρήγορες και αργές συσκευές. Έτσι οι παλαιότερες συσκευές, οι οποίες για παράδειγμα χρειάζονται πολύ χρόνο για μια λήψη, δεν φρενάρουν πλέον το WiFi εξαιτίας αυτού. Έτσι, το δίκτυο οδηγείται σε μία συνολική αύξηση της ταχύτητας αφού μειώνεται ο χρόνος απασχόλησης του.

Παντού: Συνδυάζοντας ιδανικά δύο κόσμους

Η devolo, χωρίς επιπλέον συσκευές, πομπούς ή κεραίες, συνδυάζει το ισχυρότερο Mesh WiFi με την πιο προηγμένη τεχνολογία των Powerline για μια μαγευτική εμπειρία Internet σε ολόκληρο το σπίτι. Τα devolo Magic, ενσωματώνουν την τεχνολογία Mesh WiFi και η μεταφορά των δεδομένων από το router γίνεται με τα «μαγικά» Powerlines μέσω WPS. Έτσι δημιουργείται ένα ενιαίο δίκτυο αντί για πολλαπλά WiFi access points. Τα Powerlines χρησιμοποιούν την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού σαν ένα μακρύ καλώδιο δικτύου…χωρίς καλώδια. Το όφελος σε σχέση με τα Repeaters είναι ότι το WiFi σας δεν εμποδίζεται από τοίχους και οροφές, ενώ επιπλέον με τα Powerline μπορείτε να δημιουργήσετε επιπλέον σημεία πρόσβασης WiFi, εκεί ακριβώς που τα χρειάζεστε.  Η devolo καταφέρνει να συνδυάσει ιδανικά τις δύο τεχνολογίες. Την τεχνολογία Mesh που προσφέρει σταθερή σύνδεση μεταξύ των συσκευών και τα καινοτομικά devolo Magic Powerlines για το πιο  ισχυρό, σταθερό και αξιόπιστο  WiFi.

Η devolo διαθέτει διαφορετικά μοντέλα Mesh WiFi ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες κάθε καταναλωτή. H entry level σειρά για Mesh WiFi, είναι η devolo Magic 1 WiFi mini, η οποία ξεκινά από 69,90 ευρώ για έναν προσαρμογέα, 99,90 ευρώ για ένα ολοκληρωμένο Starter Kit και 159.90 ευρώ για ένα Multiroom kit (3 προσαρμογείς). Η high end σειρά είναι η Magic 2 WiFi, που προσφέρει τις μεγαλύτερες ταχύτητες Powerline και WiFi.  Το Magic 2 WiFi Starter Kit κοστίζει 199,90 ευρώ, ενώ το Magic 2 WiFi Multiroom kit κοστίζει 299,90 ευρώ. Όλα τα προϊόντα διατίθενται σε ελληνικά καταστήματα λιανικής πώλησης και στα e-shops αυτών.

Απολαύστε το νέο μαγικό κόσμο του Mesh WiFi της devolo και στο ανανεωμένο web site όπου θα βρείτε τεχνολογικές λύσεις για κάθε ανάγκη: www.devolo.gr/technologia/mesh

 

Κεντρικά γραφεία

devolo Greece
Μαρία Καπελάκη
Συγγρού 236, Καλλιθέα
Τηλ.: +30 22210 84387
E-mail: maria.kapelaki@devolo.gr

 

devolo AG

Marcel Schüll

Charlottenburger Allee 67

52068 Aachen, Germany

Phone: +49 241 18279-514

marcel.schuell@devolo.de

 

Σχετικά με την devolo

Η devolo κάνει το σπίτι και τις πρίζες πιο έξυπνα. Οι οικιακοί πελάτες χρησιμοποιούν τους προσαρμογείς Powerline της devolo για να επιτύχουν συνδέσεις δεδομένων υψηλής ταχύτητας σε κάθε χώρο. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται πάνω από 41 εκατομμύρια προσαρμογείς διεθνώς. Οι πελάτες με devolo home control ανακαλύπτουν τις δυνατότητες του έξυπνου σπιτιού – μπορούν να τις ρυθμίσουν γρήγορα, να τις επεκτείνουν όπως επιθυμούν και να ελέγχουν άνετα το σπίτι τους από το smartphone τους. Ως συνεργάτης OEM, η devolo προσαρμόζει μεμονωμένα τα προϊόντα και τις λύσεις της στις ανάγκες των διεθνών τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Στον επαγγελματικό τομέα, η μετατροπή της υποδομής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας παρέχει πρόσθετες ευκαιρίες. Οι λύσεις της devolo μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των νέων έξυπνων δικτύων σε πραγματικό χρόνο καθώς και για την εφαρμογή εντελώς νέων υπηρεσιών. Η devolo ιδρύθηκε το 2002 και σήμερα απασχολεί περίπου 300 άτομα. Ο ηγέτης στην παγκόσμια αγορά Powerline αντιπροσωπεύεται από τις δικές του θυγατρικές και από συνεργάτες σε 19 χώρες.