8 Ημερήσιο Καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης
28 Ιουνίου – 6 Αυγούστου και 30 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου 2021
Βοτανικός κήπος Διομήδους
Για παιδιά και εφήβους (5-15 ετών)
Τα παιδιά παίζουν και ανακαλύπτουν τον κόσμο στο summer Camp των Μορφών Έκφρασης!
Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5-15 ετών κάτω από τη μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μια από τις πιο δυναμικές Ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, θα χαρίσει στα παιδιά μια ξεχωριστή επαφή με τη φύση αλλά και την Τέχνη! Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών, βοηθώντας τα ταυτόχρονα να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η επικοινωνία, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα, η συνύπαρξη με τους ανθρώπους αλλά και να αναπτύξουν την επαφή τους με τη φύση. Οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών ξεκινάνε φέτος με δημιουργία, με νέες φιλίες και χαρά μέσα σ’ ένα πανέμορφο δάσος πολύ κοντά στην πόλη. Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά ηλικιακά γκρουπ τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας της κάθε ομάδας.
Η βασική μας φιλοσοφία
Η επαφή των παιδιών με τις Τέχνες & τη Φύση είναι ένα απαραίτητο στάδιο στην εσωτερική τους ανάπτυξη. Είτε το παιδί ακολουθήσει μια καλλιτεχνική σταδιοδρομία είτε όχι, οι τέχνες έχουν να του προσφέρουν άπειρες ευκαιρίες για να αναπτύξει την προσωπική του έκφραση, την ικανότητα και την ανάγκη του για επικοινωνία με άλλα παιδιά της ηλικίας του αλλά και το φυσικό περιβάλλον. Είναι σημαντικό στις μέρες μας να επιμένουμε ώστε τα παιδιά να έχουν πραγματική επαφή με τον άνθρωπο και τη φύση, καθώς ζούνε όλο και περισσότερο σε εικονικό περιβάλλον που πολύ συχνά διασπά την προσοχή τους αλλά και την αίσθηση τους για το χώρο. Πιστεύουμε στην απλότητα, στην έκφραση και την ανάπτυξη των ανθρώπων μέσα από τις Τέχνες, αλλά και την αστείρευτη δύναμη της φύσης που μας προσφέρει απλόχερα καλαισθησία, ηρεμία και ευχαρίστηση!
Η επιλογή του χώρου
Το 8ο Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp, θα φιλοξενηθεί για μια ακόμα χρονιά στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι. Ο χώρος αυτός επιλέχτηκε για την απίστευτη αισθητική του φυσικού του περιβάλλοντος και φυσικά για τον άπλετο χώρο που δίνει στα παιδιά για παιχνίδι και κίνηση.
Πάντα φροντίζουμε οι χώροι, που φιλοξενούνται οι δράσεις μας, να έχουν υψηλή αισθητική καθώς πιστεύουμε ότι από μόνη της είναι ένας παράγοντας που βοηθάει πολύ θετικά τα παιδιά.
Τρόπος λειτουργίας του καλλιτεχνικού camp
Η προσέλευση των παιδιών γίνεται από τις 8:00 π.μ. και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 8:55 π.μ. Στο διάστημα αυτό τα παιδιά χωρίζονται στις ομάδες τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9:00 π.μ. και ολοκληρώνεται στη 1:00 μ.μ. Μετά τη 1:00 μ.μ. όσοι γονείς το επιθυμούν μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, ανά 1 ώρα. Δηλαδή στη 1:00 μ.μ. στις 2:00 μ.μ., στις 3:00 μ.μ. και τέλος στις 4:00 μ.μ. Όσα παιδιά παραμένουν μετά τη 1:00 μ.μ. θα φάνε το μεσημεριανό τους και στη συνέχεια ακολουθούν το πρόγραμμα της Ελεύθερης έκφρασης (ελεύθερο παιχνίδι, οργανωμένα παιχνίδια από τους εμψυχωτές, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, ελεύθερη ζωγραφική κ.α.)
Ενδεικτικό καθημερινό πρόγραμμα
9:00 – 9:30 Παιχνίδια Καλημέρας! (Παιχνίδια ενδυνάμωσης της ομάδας, γνωριμία και επαφή)
9:30 – 10:15 Θεατρικά παιχνίδια
10:15 – 10:30 Δεκατιανό
10:30 – 11:30 Μουσικά παιχνίδια – Τραγούδι και ορχήστρα
11:30 – 12:00 Χορός και Κίνηση
12:00 – 13:00 Εικαστικά – κατασκευές
13:00 Λήξη εκπαιδευτικού προγράμματος
13:00 – 14:00 Μεσημεριανό γεύμα
14:00 -16:00 Απογευματινή ζώνη: Ελεύθερη έκφραση με ζωγραφική, ομαδικά παιχνίδια, συζητήσεις για την ημέρα που πέρασε, εικονογράφηση, δανειστική βιβλιοθήκη, ανταλλακτήριο παιχνιδιών, παιχνίδι στην παιδική χαρά του κήπου, προβολές ντοκιμαντέρ.
Οι παρουσιάσεις της Παρασκευής
Κάθε Παρασκευή που τελειώνει η μαγική εβδομάδα των μικρών μας φίλων μέσα στον υπέροχο κόσμο των Μορφών Έκφρασης, είναι ευκαιρία να μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας την περιπέτεια που ζήσαμε. Έτσι λοιπόν, θα είστε καλεσμένοι των παιδιών σας στην παρουσίαση της εβδομάδας!
Η παρουσιάσεις γίνονται κάθε Παρασκευή στις 2:00 μ.μ.
Τετάρτη μια διαφορετική μέρα
Κάθε Τετάρτη είναι μια μέρα έκπληξη! Το πρόγραμμα μας αλλάζει, βόλτα στον κήπο, ομαδικά παιχνίδια θησαυρού, ζωγραφική στη φύση, περίπατος στους ανθώνες κι .άλλες δράσεις έκπληξη αλλάζουν και γεμίζουν την καθημερινότητα των παιδιών, προσφέροντας του νέες εμπειρίες!
Εκπαιδευτικό προσωπικό
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την καλλιτεχνική εκπαιδευτική μας ομάδα, που αποτελείται από Μουσικούς, Χορευτές, Ηθοποιούς και Εικαστικούς. Τα παιδιά χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες, ενώ θα υπάρχουν επιπλέον 2 τουλάχιστον συντονιστές που θα φροντίζουν για κάθε ανάγκη των παιδιών κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων.
Ειδικό εκπαιδευμένο άτομο για περίπτωση έκτακτης ανάγκης πρώτης βοήθειας.
Σε περίπτωση Καύσωνα
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η θερμοκρασία μέσα στον κήπο είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που υπάρχει εκτός του κήπου. Τα παιδιά βρίσκονται κυρίως σε σκιερά μέρη, και ειδικότερα σε περίπτωση καύσωνα, (όπως έγινε πέρυσι) φροντίζουμε να πίνουν συχνά νερό, ενώ οργανώνουμε και παιχνίδια με μπουγέλα ώστε τα παιδιά να παραμένουν πάντα δροσερά!
«Καλή παιδεία, εκείνη που ελευθερώνει και βοηθά τον άνθρωπο να ολοκληρωθεί…»
Οδυσσέας Ελύτης
Εγγραφές:
Το κάθε παιδί μπορεί να παρακολουθήσει κατ’ επιλογή 1 ή περισσότερες εβδομάδες.
Α’ περίοδο
1η εβδομάδα: 28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2021
2η εβδομάδα: 5 Ιουλίου – 9 Ιουλίου 2021
3η εβδομάδα: 12 Ιουλίου – 16 Ιουλίου 2021
4η εβδομάδα: 19 Ιουλίου – 23 Ιουλίου 2021
5η εβδομάδα: 26 Ιουλίου – 30 Ιουλίου 2021
6η εβδομάδα: 2 Αυγούστου – 6 Αυγούστου 2021
Β’ περίοδο
7η εβδομάδα: 30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου 2021
8η εβδομάδα: 6 Σεπτεμβρίου – 10 Σεπτεμβρίου 2021
Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος:
1 εβδομάδα : 90 €
2 εβδομάδες και πάνω: 85 € η βδομάδα
Για αδέρφια και μικρές ομάδες (4-10 άτομα) :
1 εβδομάδα : 85 € η βδομάδα για το κάθε παιδί
2 εβδομάδες και πάνω: 85 € η βδομάδα η βδομάδα για το κάθε παιδί
FAN CLUB Για όσους έχουν ξαναέρθει τουλάχιστον 2 φορές
80 € η εβδομάδα από την πρώτη εβδομάδα.
75€ η εβδομάδα, για αδέρφια
Φαγητό:
  • Τα παιδιά τρώνε στις 10:00 το δεκατιανό τους και στις 13:00 το μεσημεριανό τους εφόσον παραμείνουν.
  • Τα παιδιά μπορούν να τρώνε το menu που μας ετοιμάζει καθημερινά, το συνεργαζόμενο CATERING, το οποίο περιλαμβάνει το δεκατιανό αλλά και το μεσημεριανό γεύμα.
  • Ή μπορούν να φέρνουν μαζί τους σε κατάλληλο θερμοστατικό τσαντάκι το δεκατιανό τους και κατά προτίμηση ένα κρύο γεύμα για το μεσημεριανό.
  • Επικοινωνία:Εάν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστείτε να επικοινωνήστε με το παιδί σας όσο είναι στο camp, θα έχετε το κινητό τηλέφωνο του συντονιστή, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε.Τα παιδιά δεν φέρνουν κινητά μαζί τους, ούτε ηλεκτρονικά παιχνίδια!
Μετακίνηση:
Τα παιδιά μπορούν να τα φέρουν οι γονείς τους στον χώρο του camp.Ή μπορούν να κάνουν χρήση του Πούλμαν, με κάποια επιπλέον επιβάρυνση.
Εγγραφές ανά εβδομάδα ή ανά περίοδο.
Ωράριο λειτουργίας: 8:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.
Φύλαξη: 4:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ.
Δυνατότητα μεταφοράς με Πούλμαν
Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλέφωνα: 210 3464002, 21 3464903