Τα Σαββατοκύριακα του 2021 γίνονται … οnline!

Tα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, από φέτος πραγματοποιούνται online! Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό αλλά καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα, σε ελληνόφωνα παιδιά της ομογένειας, αλλά και σε αγγλόφωνα παιδιά στο εξωτερικό!

Μέχρι και τον Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική!

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Μια ζωή σαν περιπέτεια»

Για παιδιά 7-10 ετών

Κυριακή 23 Μαΐου για ελληνόφωνα παιδιά
Σάββατο 22 Μαΐου για αγγλόφωνα παιδιά

Σε όλους τους μύθους, στα αγαπημένα μας παραμύθια και στις ιστορίες που αγαπάμε, υπάρχει ένας ήρωας που καλείται να εκπληρώσει μια αποστολή, να απαντήσει σε προκλήσεις και να ξεπεράσει εμπόδια. Σε κάθε περιπέτεια δοκιμάζονται οι δυνάμεις του και οι δεξιότητές του και κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει τον βοηθάει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Όταν επιστρέφει στην κανονικότητά του, στις καθημερινές του συνήθειες, τι έχει αλλάξει; Νιώθει πιο μεγάλος, πιο έτοιμος να αναγνωρίσει τις δυνάμεις του και τις αδυναμίες του, να ζητάει και να δέχεται βοήθεια όταν τη χρειάζεται;

Σε αυτό το εργαστήρι θα ξετυλίξουμε το νήμα της δικής μας ζωής και θα γιορτάσουμε το μεγάλωμά μας! Μέσα από τη δημιουργία εικαστικών έργων, θα αναπαραστήσουμε σημαντικούς σταθμούς, επιτυχίες και σημαντικές αλλαγές της δικής μας περιπέτειας.

Ψάξτε, λοιπόν, στα αρχεία σας και μαζί με τους γονείς σας τυπώστε σε απλό χαρτί 4 με 6 αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από το μεγάλωμά σας και πάμε να χρωματίσουμε τη δική μας ιστορία!

Υλικά
Φωτογραφίες του παιδιού τυπωμένες σε απλό χαρτί (ασπρόμαυρες και κατά προτίμηση ολόσωμες)
4 χαρτόνια Α4 χρωματιστά
Φύλλα άσπρα Α4
Ψαλίδι
Κόλλα
Μαρκαδόρους, ξυλομπογιές
Σπάγγο ή λεπτές κορδέλλες

Νιόβη Σταυροπούλου (εικαστική ψυχοθεραπεύτρια) – Ιφιγένεια Θεοδοσίου (Παιδαγωγός)

Κυριακή 23/5 11.00-13.00 πμ (ώρα Ελλάδος) (επανάληψη) ελληνόφωνο εργαστήριο
Σάββατο 22/5 18.00-19.30 μμ (ώρα Ελλάδος) αγγλόφωνο εργαστήριο

Αριθμός παιδιών: 15

Πληροφορίες cycladic.gr | emarkou@cycladic.gr