Ένα πανεύκολο πεντανόστιμο vegan γλυκό κέικ με γλάσο λεμονιού !!! Μια γλυκιά γεύση…με υγρή θεσπέσια υφή και έντονο άρωμα λεμονιού!!! Εάν σου αρέσει να τρως γλυκά με λεμόνι …αξίζει να το δοκιμάσεις…

👉Τι θα χρειαστείς:
1 βανίλια
2 κ.γ baking powder
55gr χυμό από βιολογικά λεμόνια
150gr γάλα αμυγδάλου
50gr ελαιόλαδο
Ξύσμα 1 λεμονιού
200gr ζάχαρη
220gr βιολογικό αλεύρι
150gr γιαούρτι αμυγδάλου

👉Για το γλάσο

200gr ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στη μικρή φόρμα του κέικ απλώνουμε λίγο λαδάκι και στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί ( λάδι, χυμό λεμονιού, γάλα αμυγδάλου, γιαούρτι, ζάχαρη ) στη συνέχεια βάζουμε τα στερεά (αλεύρι, baking, βανίλια) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ για 50-55 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να μπορέσουμε να του βάλουμε το γλάσο.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το λεμόνι. Αν το θέλουμε πιο σφιχτό, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη. Εάν το θέλουμε πιο ρευστό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού ή λίγο νερό προσεκτικά…καλή σας επιτυχία!

 

Πηγή: biomagazinegr 

Photography : PBweb.gr