Υπάρχουν ορισμένα κλασικά σημάδια που σας κάνουν να υποψιαστείτε ότι είστε έγκυος, πριν ζητήσετε επιβεβαίωση.

Αμηνόρροια. Δυο εβδομάδες μετά τη γονιμοποίηση, η γυναίκα μπορεί να μην παρουσιάσει περίοδο. Αν και η εγκυμοσύνη είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της αμηνόρροιας, δεν είναι η μοναδική, γι’ αυτό, η απουσία μιας περιόδου ας μη θεωρηθεί βέβαιο σημάδι εγκυμοσύνης. Αρκετοί άλλοι παράγοντες, όπως σοβαρή ασθένεια, εγχειρήσεις, σοκ, κατάθλιψη ή μεγάλη ένταση, μπορούν επίσης να προκαλέσουν αμηνόρροια. Η περίοδος, ωστόσο, δε σταματά πάντα με την εγκυμοσύνη. Είναι γνωστό πως μερικές γυναίκες έχουν ελαφρές περιόδους μέχρι τον τρίτο μήνα και καμιά φορά μέχρι τον τοκετό.

Συχνουρία. Μόλις ανεβεί η στάθμη της προγεστερόνης και το έμβρυο αρχίσει να εκκρίνει hCG, η αιμάτωση στην περιοχή της λεκάνης αυξάνεται και οδηγεί σε τοπική συμφόρηση. Αυτό επιδρά και στην ουροδόχο κύστη, που ερεθίζεται εύκολα και προσπαθεί να βγάλει και τη μικρότερη ποσότητα ούρων. Επομένως, οι περισσότερες γυναίκες έχουν την τάση να ουρούν συχνότερα από το συνηθισμένο, αν και μικρές μόνο ποσότητες. Αυτό μπορεί να συμβεί την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά τη σύλληψη.

Κούραση. Η κούραση, εν μέρει, οφείλεται στην υψηλή στάθμη της προγεστερόνης, που έχει ηρεμιστική επίδραση. Στην αρχή της εγκυμοσύνης, ο μεταβολισμός σας επιταχύνεται, για να ενισχύσει αφενός το έμβρυο που μεγαλώνει και αφετέρου τα κύρια όργανά σας, που πρέπει να αντεπεξέλθουν στον υπερβολικά αυξημένο φόρτο της εργασίας τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερβολική κούραση, που μερικές φορές γίνεται τόσο αβάσταχτη, ώστε να πρέπει οπωσδήποτε να κοιμηθείτε.Και έτσι πρέπει να κάνετε, για το χατίρι του μωρού σας.

Περίεργες γεύσεις και επιθυμίες. Το σάλιο συχνά αντανακλά τη χημική σύσταση του αίματος και με την άνοδο της στάθμης των ορμονών η γεύση σας μπορεί να αλλάξει και να σας φαίνεται μεταλλική. Αυτό μπορεί, επίσης, να κάνει τη γεύση ορισμένων τροφών διαφορετική από το κανονικό και ορισμένα πράγματα που απολαμβάνατε να σας γίνουν ανυπόφορα (συνηθισμένο παράδειγμα ο καφές). Δεν υπάρχει σαφής επιστημονική εξήγηση για τις παράξενες γευστικές επιθυμίες. Προσπαθήστε να ελέγξετε ή να ξεγελάσετε τις επιθυμίες σας για πράγματα που δεν τρώγονται, όπως και για τροφές πλούσιες σε θερμίδες αλλά με χαμηλή θρεπτική αξία. Εντούτοις μπορείτε να επιτρέψετε στον ευατό σας κάποιες γευστικές απολαύσεις

Πρωινή αδιαθεσία. Η αδιαθεσία, που συνήθως εμφανίζεται το πρωί. μπορεί να έρθει κάθε ώρα της ημέρας, ιδιαίτερα αν δεν  τρώτε αρκετά και το σάκχαρο στο αίμα σας ελαττώνεται.Οσφρηση. Η εγκυμοσύνη συχνά οξύνει την όσφρηση, έτσι ορισμένες συνηθισμένες οσμές, όπως τα μαγειρεμένα φαγητά, ή το έρωμα σας, καταλήγουν να σας προκαλούν ναυτία.

Μεταβολές του στήθους. Οι μεταβολές του στήθους μπορεί να είναι ακόμα και στην αρχή της εγκυμοσύνης: οι μαστοί σας γεμίζουν εξογκώματα και είναι ευαίσθητοι στην αφή· η περιοχή της θηλής πιθανόν να πονά ελαφρά και να είναι περισσότερο ευαίσθητη, ενώ το χρώμα της σκουραίνει  οι φλέβες στην επιφάνεια των μαστών διαστέλλονται.