Σύμφωνα με την εκκλησία η λαμπάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Βάπτισης. Το έθιμο της αναμμένης  λαμπάδας στη Βάπτιση είναι ένα έθιμο από τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια. Συμβολίζει ότι η ψυχή του μωρού φώτισε από το φώς του Χριστού. Γι αυτό ο ανάδοχος μετά τη Βάπτιση συνηθίζεται να φέρνει κάθε Πάσχα λαμπάδα στο Βαπτιστήρι του. Ο ανάδοχος  πρέπει την πρώτη Κυριακή μετά τη Βάπτιση να συνοδεύσει το Βαπτιστήρι του μαζί με την λαμπάδα στην εκκλησία. Η μητέρα θα πάει για δύο Κυριακές και την τελευταία Κυριακή  πρέπει να αφήσει την λαμπάδα στην εκκλησία.

Αν και η θρησκεία  θέλει την λαμπάδα απλή και λιτή, ένα λευκό κερί με ουσιαστικό όμως συμβολισμό, η μόδα και τα θέλω της εποχής μας έχουν αλλάξει. Υπάρχουν πολλές επιλογές για την λαμπάδα. Μπορείτε να επιλέξετε μια κλασική λαμπάδα από τούλι, οργαντίνα ή δαντέλα με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία εάν παράδειγμα το θέμα της βάπτισης είναι ο βυθός της θάλασσας  τα διακοσμητικά στοιχεία μπορεί να είναι αστερίας, κοχύλια, ψαράκια για αγοράκια ενώ για τα κοριτσάκια η λαμπάδα μπορεί να είναι  στολισμένη με ωραία λουλούδια, διακοσμητικά στοιχεία όπως ασημένιες καρδούλες, πεταλούδες ρομαντική λαμπάδα κα. Μια λαμπάδα μπορεί να είναι από ατόφιο κερί ή να είναι το πάνω μισό της, κερί και το άλλο μισό, εσωτερικά με χαρτόνι και επικάλυψη κεριού. Η διαφορά στην τιμή εδώ δεν είναι σημαντική. Η τιμή εξαρτάται και αλλάζει από το σχέδιο και το στολισμό της.

Λαμπάδες βάπτισης

Η λαμπάδα είναι υποχρέωση του ανάδοχου και την συνδυάζει μαζί με όλο το πακέτο της Βάπτισης.

Οι λαμπάδες που διαλέξαμε και σας προτείνουμε θα δώσουν μια χαρούμενη και τρυφερή νότα στη βάπτιση του μωρού σαs. Όλα τα παραπάνω προιόντα είναι από τη νέα συλλογή βαπτιστικών 2017 και μπορείτε να τα βρείτε σε κατάστημα στο Περιστέρι με Είδη γάμου και βάπτισης Καπαγερίδου Σοφία: Σαραντοπόρου 6, Περιστέρι τηλ: 210 5781153