Η PLAYMOBIL κατά της εξάπλωσης του ιού,

 παρουσιάζει το επαναχρησιμοποιούμενο

«Κάλυμμα Μύτης και Στόματος»

 

Ο Όμιλος Brandstätter κατασκεύασε το επαναχρησιμοποιούμενο κάλυμμα με σκοπό τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού μέσω εξερχόμενων σταγονιδίων. Με τα ποιοτικότερα υλικά κατασκευής το κάλυμμα είναι ανθεκτικό και εύκολο στον καθαρισμό.

Ο Όμιλος Brandstätter αξιοποιώντας την πολύχρονη τεχνογνωσία του στα πλαστικά, παρουσίασε το πρώτο επαναχρησιμοποιούμενο «Κάλυμμα Μύτης και Στόματος PLAYMOBIL» και αφού πρώτα το διένειμε στους εργαζόμενους των εταιρειών του σε όλο τον κόσμο, πλέον προχωρά στη διάθεση του και για το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Η συστηματική χρήση του καλύμματος, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του ρυθμού εξάπλωσης του ιού μέσω των σταγονιδίων, ενώ για κάθε ένα κάλυμμα που πωλείται θα διατίθεται ένα ευρώ για την υποστήριξη του έργου φορέων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ή άλλων σημαντικών κοινωνικών σκοπών.

Στη χώρα μας, η PLAYMOBIL Hellas θα προσφέρει το ποσόν στο σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με τον οποίο έχει μια σταθερή συνεργασία από το 2012 στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος PLAYMOBIL play & give*.

Το κάλυμμα θα προσφέρεται στην τιμή των 4,99€ και θα διατίθεται ηλεκτρονικά με αποστολή email στο info@playmobil.gr. Κυκλοφορεί σε 3 διαφορετικά χρώματα και μεγέθη κατάλληλα για όλα πρόσωπα. Πολύ σύντομα, θα κυκλοφορήσει και σε νέα χρώματα. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο της εταιρείας www.playmobil.gr.

Η παραγωγή του πρώτου επαναχρησιμοποιούμενου «Καλύμματος Μύτης και Στόματος PLAYMOBIL» έχει ξεκινήσει από τις 7 Απριλίου με την εταιρία να έχει δημιουργήσει τα νέα εξειδικευμένα καλούπια που απαιτούνταν για τον περίπλοκο σχεδιασμό της μάσκας, σε χρόνους ρεκόρ. Με τις κυβερνήσεις πολλών χωρών να έχουν κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε διάφορους χώρους και την ανησυχία γιατρών, νοσηλευτών και κοινού για την έλλειψη τους, που έχει γίνει αισθητή σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κινήσεις της εταιρείας για την έγκαιρη παραγωγή του καλύμματος και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του κόσμου, ήταν ένας πραγματικός αγώνας δρόμου.

Οδηγίες Χρήσης

Ο χρήστης τοποθετεί ένα φίλτρο στο κάλυμμα πριν από κάθε χρήση. Πολλά απορροφητικά υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φίλτρα όπως, για παράδειγμα, ένα χαρτομάντηλο. Κάθε προϊόν περιλαμβάνει 10 χαρτομάντηλα, και δίνει τη δυνατότητα για τη δημιουργία έως και 40 φίλτρων. Η μάσκα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς φίλτρο, και πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά μετά από κάθε χρήση για λόγους υγιεινής. Όταν φορεθεί το κάλυμμα, η μύτη και το στόμα πρέπει να έχουν καλυφθεί πλήρως. Η μάσκα στερεώνεται στοπρόσωπο με ένα λάστιχο έτσι ώστε να μη μπορεί να φύγει από τη θέση της κατά την κίνηση. Ακόμα και με τη χρήση του καλύμματος, είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, όπως είναι η απόσταση ασφαλείας που ορίζουν οι αρχές. Μετά τη χρήση του το φίλτρο πρέπει να αφαιρεθεί και να απορριφθεί ενώ το κάλυμμα πρέπει να καθαριστεί πολύ προσεκτικά με ζεστό νερό και σαπούνι, πριν περάσουν 10 ώρες από την χρήση του.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.