Παιδικό δωμάτιο με θέμα τη θάλασσα. Μια ακόμη διαχρονική και αγαπημένη πρόταση διακόσμησης παιδικού δωματίου είναι η θάλασσα. To γαλάζιο χρώμα του ουρανού και της θάλασσας, δεσπόζει  σε όποιο θαλασσινό θέμα επιλέξουμε. Το γαλάζιο χρώμα το χρησιμοποιούμε στην επιφάνεια του τοίχου, σαν βασικό χρώμα ή συνδυαστικά με το λευκό και γκρι, το χρησιμοποιούμε σε διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα για να μας δώσουν το ανάλογο ύφος  και χρώμα στο δωμάτιο.

Σήμερα όμως,  θα σας παρουσιάζω ένα δωμάτιο όπου το θέμα της θάλασσας είναι φιλοτεχνημένο πάνω στα παιδικά έπιπλα με μαεστρία και πολύ μεράκι.  Η πρόταση που σας παρουσιάζω  αφορά χειροποίητα παιδικά έπιπλα άριστης ποιότητας από μασίφ ξύλο με ξυλόγλυπτα σκαλίσματα με έμφαση τις  ιδιαίτερες  χειροποίητες λεπτομέρειες που τονίζουν το θαλασσινό θέμα τα ψάρια. Ένα εμπνευσμένο δωμάτιο για παιδιά με λευκά έπιπλα και έντονες διακοσμητικές  χειροποίητες λεπτομέρειες  που υπάρχουν σε όλα τα βασικά έπιπλα της σειράς, το κρεβάτι, το κομοδίνο, τη συρταριέρα.

Ένα δωμάτιο με ένα τέτοιο θέμα, θεωρώ ότι είναι διαχρονικό και για αγόρια αλλά και για κορίτσια, και αυτή τη σεζόν μπορεί κανείς να βρει ένα πλήθος από αξεσουάρ και διακοσμητικών αντικειμένων. Στην προκειμένη περίπτωση το γαλάζιο χρώμα  αξιοποιείται στην επιφάνεια του τοίχου ζωγραφίζοντας τη θάλασσα,  καλύπτοντας ένα μέρος από τους δύο τοίχους με μεγαλύτερη επιφάνεια τον τοίχο με τα λιγότερα ογκώδη έπιπλα. Τα ψάρια είναι ένα μοτίβο συγκεκριμένο όπου επαναλαμβάνεται και στα τρία βασικά έπιπλα. Δείχνει κίνηση ζωντάνια ενέργεια!

Η αλήθεια είναι ότι όταν έφτασαν στα χέρια μου οι φωτογραφίες με αυτά τα καταπληκτικά χειροποίητα έπιπλα διαπίστωσα ότι οι τιμές τους δεν είναι προσιτές. Μπορείτε όμως,  να πάρετε ιδέες και  να φτιάξετε  έπιπλα για το δωμάτιο του παιδιού σας ανάλογου ύφους και στυλ,  από εξειδικευμένα άτομα με εμπειρία στην κατασκευή χειροποίητων επίπλων.

 

Όλα τα χειροποίητα έπιπλα είναι της γνωστής Ιταλικής εταιρείας Volpi όπου μπορείτε να τα αγοράσετε στην Αθήνα:

  • ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ | Λεωφόρος Λαυρίου 154, Παιανία

Τηλ. 210 6640932 | 210 6029962 | www.mvlavianos.gr

  • Για την κατασκευή χειροποίητων επίπλων στην Αθήνα επικοινωνήστε  εδώ