Βλεφαροπλαστική: Ακαταμάχητο βλέμμα ξανά με τη βοήθεια της δημοφιλούς αισθητικής επέμβασης

Το βλέμμα μας είναι από τα πρώτα πράγματα που αντικρίζουμε όταν κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Η κόπωση σε συνδυασμό και με την πάροδο των χρόνων πολλές φορές διαγράφεται στα μάτια και το βλέμμα μας.

Αν θέλεις να ανακτήσεις το χαμένο λαμπερό σου βλέμμα και να νιώσεις ξανά ζωντάνια και νεανικότητα, ενημερώσου τώρα για τη βλεφαροπλαστική.

Έπειτα από έρευνα και μία ‘’περιήγηση’’ στην πολύ ενημερωμένη σελίδα του διακεκριμένου πλαστικού χειρουργού, Νικολάου Καρμίρη, σου παρουσιάζουμε συνοπτικά κάποιες από τις βασικές πληροφορίες και κυρίως τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής.

Λίγα λόγια για τη βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική, ως αισθητική επέμβαση, είναι η μέθοδος αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων που επηρεάζουν την περιοχή γύρω από τα μάτια και το βλέμμα μας.

Οι περιπτώσεις, που κάνουν επιτακτική την ανάγκη για μία τέτοια επέμβαση, ποικίλουν.

Μπορεί να παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος που οδηγεί στη δημιουργία πτυχών και διαταράσσει το φυσικό περίγραμμα του άνω βλεφάρου, περίσσεια των αποθηκών λίπους που εμφανίζονται ως πρήξιμο στα βλέφαρα ή περίσσεια δέρματος, καθώς και λεπτές ρυτίδες στα κάτω βλέφαρα.

Συχνό φαινόμενο αποτελούν οι λεγόμενες ‘’σακούλες’’ κάτω από τα μάτια, ενώ μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα με τα πτωτικά κάτω βλέφαρα (αποκαλύπτεται το λευκό κάτω από την ίριδα) που οδηγούν σε εκτρόπιο.

Διάκριση μεταξύ βλεφαροπλαστικής άνω και κάτω βλεφάρου

Στην περίπτωση της βλεφαροπλαστικής άνω βλεφάρου, με μία τομή κατά μήκος του άνω βλεφάρου γίνεται αφαίρεση της περίσσειας δέρματος ή και λίπους. Η επέμβαση γίνεται με τοπική νάρκωση και διαρκεί γύρω στη μία ώρα. Τέλος, τα πολύ διακριτικά ράμματα θα αφαιρεθούν σε 5-7 ημέρες.

Στη βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου μπορεί να γίνει επιμήκης τομή κάτω ακριβώς από τις βλεφαρίδες ή μία τομή ακριβώς στο εσωτερικό του βλεφάρου (αφορά σε περιπτώσεις χωρίς την ανάγκη περίσσειας δέρματος).

Ποιο είναι το κόστος μιας τέτοιας αισθητικής επέμβασης;

Ο τύπος και η πολυπλοκότητα της επέμβασης σε συνδυασμό και με την αμοιβή του εκάστοτε πλαστικού χειρουργού θα καθορίσουν το τελικό κόστος της βλεφαροπλαστικής.

Η τιμή δεν μπορεί να είναι σταθερή και προκαθορισμένη, καθώς μπορεί να γίνει βλεφαροπλαστική άνω ή κάτω βλεφάρου μόνο, συνδυασμός των δύο, ακόμα και συνδυασμός με διόρθωση αληθούς βλεφαρόπτωσης.

Κλασική ή αναίμακτη βλεφαροπλαστική;

Ένα δίλημμα, που ενδεχομένως δημιουργηθεί, είναι το αν θα γίνει επιλογή της κλασικής ή της αναίμακτης βλεφαροπλαστικής.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει αρχικά ο ασθενής είναι πως η αναίμακτη βλεφαροπλαστική απευθύνεται σίγουρα σε περιπτώσεις ήπιας χαλάρωσης. Και αυτό γιατί πρόκειται για την μη επεμβατική τεχνική, η οποία, εκτός από σύντομη ανάρρωση, έχει μικρότερου βεληνεκούς αποτελέσματα καθώς και μικρότερη διάρκεια.