Μετά από κάποια χρόνια γάμου και κυρίως μετά τον ερχομό των παιδιών στην έγγαμη ζωή, όλα αλλάζουν. Κατά κανόνα οι προτεραιότητες αλλάζουν, τα κύρια θέματα συζήτησης είναι τα παιδιά, και ο χρόνος μας παρασύρει σε μια ρουτίνα. Στην πορεία διαπιστώνουμε ότι έχουμε ξεχάσει πολλά πράγματα που δίνουν ζωή στη σχέση μας και στην καθημερινότητα μας ως ζευγάρι. Διαπιστώνουμε ότι απομακρυνόμαστε σεξουαλικά από τον σύντροφο μας και μετά τι γίνεται; Πριν να είναι πολύ αργά διαβάστε  να δείτε τι συμβουλεύει η Resnick.

Αν καταγράφετε τη μείωση στη συχνότητα του σεξ ή την ικανοποίηση αλλά δεν γνωρίζετε αν και ο σύντροφός σας βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με εσάς όσον αφορά στο σεξ, τότε να ξέρετε ότι το κάνει. Μην νομίζετε ότι αισθάνεστε μόνοι σε αυτό γιατί πολύ πιθανόν και ο σύντροφός σας να βρίσκεται σε παράλληλη διαδικασία. Μάλιστα, ο σύντροφος που δεν επικοινωνεί, να ξέρετε ότι το γνωρίζει πολύ καλά», λέει η Resnick.

  • Εκφράστε τα συναισθήματα σας.

Μην ξεχνάτε να κάνετε κομπλιμέντα ο ένας στον άλλο. Το βράδυ που ξαπλώνετε μπορείτε να μιλήσετε για το πώς νιώθετε. Με τον τρόπο αυτό έρχεστε πιο κοντά, αποκαλύπτοντας τις σκέψεις και τις επιθυμίες σας.

  • Το πόσο πολύ καιρό έχετε να κάνετε σεξ, το κάνει δυσκολότερο για να «πάρετε μπρος»

«Όσο πιο πολύς καιρός περνάει χωρίς να κάνετε σεξ, τόσο περισσότερο αισθάνεστε ότι δεν σας ενδιαφέρει. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα, καθώς το σεξ είναι το καλύτερο αφροδισιακό. Όσο πιο πολύ σεξ κάνετε, τόσο περισσότερο σεξ επιθυμείτε. Το σεξ μπορεί να σας βάλει σε έναν ρυθμό και να επιτρέψει στο σώμα σας να ξεκινήσει την παραγωγή περισσότερων ορμονών που θα σας θυμίσουν ότι σας αρέσει το σεξ και να κάνετε πιο συχνά».

  • Όσο πιο γρήγορα το συζητήσετε με τον σύντροφό σας, τόσο το καλύτερο.

«Εργάζομαι με ζευγάρια σε καθημερινή βάση που παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν τον σωστό τρόπο που μπορούν να συζητήσουν αυτό το θέμα με τον σύντροφό τους ή αν το συζητήσουν, μπορεί να δημιουργήσει ρήξη στη σχέση. Τα ζευγάρια πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο να μείνουν χωρίς σεξ στη σχέση, παρά να το συζητήσουν και να αποκαλύψουν τα πληγωμένα και απρόβλεπτα συναισθήματά τους. Πείτε στον σύντροφό σας ότι εκτιμάτε τη δική σας και τη δική του σεξουαλική υγεία και τη φυσική κατάσταση και θυμηθείτε ότι το να κάνετε σεξ συχνά, μπορεί να βελτιώσει τα συναισθήματά σας».

  • Σταματήστε τις δικαιολογίες και ξεκινήστε τις προσπάθειες.

«Οι δικαιολογίες του τύπου “δεν έχω όρεξη, δεν αισθάνομαι καλά ή σέξι” καθυστερούν ή αναβάλλουν το σεξ με τον/την σύντροφο. Η επιθυμία έρχεται με μικρές κινήσεις. Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που δείχνουν τον σέξι εαυτό σας, να έχετε αυτοπεποίθηση, λέγοντας και πιστεύοντας ότι θα αισθανθείτε ωραία με το σώμα σας γιατί αυτό είναι και η αλήθεια και θα το επιβραβεύσετε με αυτή την απόλαυση».

  • Σχεδιάστε μια ερωτική βραδιά όπου το σεξ είναι προαιρετικό.

«Ένας τρόπος να τελειώσετε ή να αντιστρέψετε έναν γάμο χωρίς σεξ είναι σχεδιάζοντας ένα ραντεβού με τον σύντροφό σας. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο και αγχωτικό καθήκον και συνεπώς μια βραδιά άβολη αλλά πρέπει να κάνετε το πρώτο βήμα. Στο πρώτο ερωτικό ραντεβού ως παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να μείνετε μόνο στα “αγγίγματα” ή να ξαπλώσετε γυμνοί στο κρεβάτι αλλά κάντε ένα βήμα τη φορά και απολαύστε τη διαδικασία», συμβουλεύει η Resnick.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε και  στα ελληνικά:

Πηγή:akappatou.gr

Newsroom
HuffPost Greece